Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGündem

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor: 31 Mart’a kadar yapılması gerekiyor! Yapmazsanız cezası var

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Kira gelir beyannamesi için son tarihin 31 Mart olduğu hatırlatıldı. Bu tarihe kadar beyannamesini teslim etmeyenler için ceza uygulanabileceği belirtildi. İşte kira beyannamesi hakkında merak edilenler..

Çok sayıda vatandaş için kira gelir beyannamesi hakkında açıklama geldi. Mart ayının son dönemlerinde özellikle ev sahipleri kira gelir beyannamesi konusunu araştırmaya başladı. 31 Mart tarihine kadar yapılması gerekiyor.

KİRA GELİR BEYANNAMESİ SON TARİH NE ZAMAN?

Kira geliri elde eden ev sahiplerinin her yıl Maliye Bakanlığı’na beyanname verdiği biliniyor. Buna göre 1 Ocak ve 31 Aralık dönemine ait gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için mart ayının 1 ve 31’i arasında beyannameleri teslim etmeleri gerekiyor.

Teslim edilen beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında 2 eşit taksit olarak ödenmektedir.

KİMLERİN ÖDEME YAPMASI GEREKİYOR?

Yapılan son açıklamaya göre 1 Ocak ve 31 Aralık tarihleri arasında konuttan 9 bin TL, iş yerinden ise 70 bin TL ve üzeri kira getirisinin alınması halinde hak sahiplerinin gelir vergisi ödemesi gerekecek. Ancak kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan edenler konuttaki tek mesken istisnasından faydalanamayacak.

Beyannnnnameler için www.gib.gov.tr adresi üzerinden işlem yapabilirsiniz.