Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekliler için son dakika gelişmesi: Bakan Bilginle kritik emekli bayram ikramiyesi görüşmesi! 5.500 TL detayı sevindirdi

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran önemli bir gelişme yaşandı. Ramazan Bayramı’nda verilecek olan bayram ikramiyelerine gelecek olan zam şimdiden emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler yaptığı açıklamasında en az 5 bin 500 TL ikramiye beklediklerini belirtti. Son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ile görüşme yapacak.

Emekliler maaşlarına gelen zamlardan sonra Ramazan ayı sonrasındaki bayram ikramiyelerini merakla bekliyor. Pek çok kaleme ve maaşlara gelen zamlardan sonra bayram ikramiyelerine de zam gelmesi bekleniyor. Bugün saat 12.00’de Bakan Bilgin ve TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün bir araya gelecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl ramazan bayramı 21-23 Nisan arasına denk geliyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ödemeleri ise bu tarihten 1 hafta önce olması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

TÜED Başkanı Ramazan Ergün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bayram ikramiyelerine zam beklediklerini belirtmişti. Buna göre bayram ikramiyesinin en az en düşük emekli maaşına denk gelmesi gerektiğini ifade eden Ergün, ikramiyelerin 5.500 TL olması gerektiğini söyledi. Bu talep üzerine görüşme planlandığı öğrenilirken, görüşme bugün saat 12.00’de gerçekleşecek.

Emeklilere ödenecek olan yeni ikramiye tutarının da belirleneceği tahmin ediliyor.