DünyaEditörün Seçtikleri

Kamu kurumlarında akraba atamalarına yasak geldi! Yapılanlar da iptal edilecek

Taliban, ses getirecek bir karar aldığını açıklandı. Gelen habere göre kamuya akraba atamaları yasaklandı. Daha önce de yapılan akraba atamaları da iptal edilecek. İşte detaylar..

Önce Afganistan’da yönetimi ele geçiren daha sonra da kadınlara ilişkin aldığı kararlarla dünyada büyük tepki çeken Taliban’dan kamu atamalarına ilişkin yasak geldiği açıklandı.

DAHA ÖNCE YAPILANLAR DA İPTAL EDİLECEK

Konuya ilişkin BBC Türkçe’de yer alan son açıklamaya göre Taliban’ın lideri Hibatullah Akhundzada hükümet yetkililerinin aile üyelerini kamuya atanmasının yasaklandığını açıkladı. Şu ana kadar da yapılan atamaların tespit edilmesi halinde iptal edileceği açıklandı.

SEERT TEPKİYE NEDEN OLMUŞTU

2021 yılında Afganistan’da yönetimi ele geçirerek ülkede batı yanlısı üst düzey bazı kişiler Taliban tarafından görevden alınmıştı. Birçok yönetici ülkedeki kaostan kaçarken devlet kurumlarındaki boşluklara tecrübesiz kişiler gelmişti. Aile ilişkileri sayesinde atanan bu kişilere ise bölgeden çok sert tepkiler gelmişti.

Bu olaylar sonrasında konuya ilişkin kararname hazırlandığı ve kararnameden sonra artık kamuya akrabaların atamalarının durdurulacağını ve yapılan atamaların da iptal edileceği ifade edildi.