Teknoloji

Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink için rakip! Amazon da uydudan internet için kolları sıvadı!

Teknoloji şirketi Amazon’dan yeni karar! Amazon 2024’ün ilk yarısındaki zaman diliminde uzaya ilk internet uydularını gönderme için hazırlık içerisinde. Şirket, 3 binden çok uyduyu uzaya göndermek istiyor.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX uydudan internet hizmeti sağlamaya yarayan Starlink, dünyanın dört bir yanından sunmuş olduğu yüksek hızlı internet hizmeti ile son zamanlarda oldukça yaygın bir konuma geldi. Dünyanın dört bir yanında uydu üstünden internet sağlamayı amaçlayan Starlink, yakında zamanda önemli bir rakip kazanmış olacak.

2024 YILI İÇİN HEDEFLENDİ

Starlink’in yakalamış olduğu başarıdan sonra şimdi de Amazon bu konuda kolları sıvamış durumda. Amazon şirketi, yine uydudan internet sağlamak adına birtakım girişimlerde bulunmuş durumda. 2024’ün ilk yarısı içinde uzaya ilk internet uydularını fırlatmayı amaçlayan dev şirketi uydularını uzaya göndermek için çalışmalara başladı. Teknoloji devi Amazon uydularını uzaya gönderilmesinden sonra da kısa bir zaman içinde test için düğmeye basacak.

Amazon şirketi, internet departmanı olan Project Kuiper’in bu sene içinde uyduların seri bir şekilde üretime geçeceğini de açıklamış oldu. Şirket önümüzdeki birkaç sene içinde alçak Dünya yörüngesinde 3 binden çok uydu konumlandırmayı planlarının arasına eklemiş durumda. Amazon, 2026 senesine kadar 3 bin 236 uydudan meydana gelen bütün Kuiper ağını oluşturmak yönünde planları var. Şirket, 2024 senesinde de bu miktarın yarısını uzaya çıkarmak adına çaba içinde olduklarını paylaştı. Şirketin bu çerçevede günde 3 ile 5 uydu üretiminde bulunacağına dair tahminler de yok değil.

FİYATI HAKKINDA AÇIKLAMA GELMEDİ

Şirket uydu interneti planları çerçevesinde müşterileri tarafından kullanımı yapılacak olan antenlerin de tanıtımını yapmış bulunmakta. Bu kapsamda şirketin müşterileri üç farklı antenden birisi için tercihte bulunabilecek. Ortalama olarak 15 cm kenara sahip olan küp biçiminde olan anten, şirketin hizmetinin giriş seviyesini meydana getirecek. Amazon şirketi bu antenin fiyatı hakkında da henüz net bir açıklamadan bulunmadı.

Starlink başarısından sonra konuya dair bir adımda bu sefer Amazon şirketinden gelmekte. Uydu interneti giderek yayılma içerisinde.