Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Hükümet emekliler için düğmeye bastı! 14 Mayıs öncesi güzel haber geldi: Bayram ikramiyeleri netleşti

Emeklilere güzel haber geldi. Milyonlarca emekli bayramın yaklaşması ile birlikte bayram ikramiyelerindeki son durumu merakla bekliyordu. Gelen son habere göre emeklilere seçim öncesi müjde verildi. Bayram ikramiyesi netlik kazandı. Nisan ayında hesaplara yatırılacağı açıklandı. İşte detaylar:

Emekliler yeni yıla iyi haberle başladı. Ocak ayında cumhurbaşkanının kararı ile emekli maaşlarına büyük zam yapıldı. Ancak emeklileri heyecanlandıran başka gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Nisan ayında idrak edilecek olan bayram ikramiyesine yapılacak zam da gündeme geliyor.

YÜZDE 30 ARTIŞ YAPILMIŞTI

Ramazan bayramına doğru geri sayıma başlandı. 2023 yılının ocak ayının gelmesiyle emekliler zamlı maaşlarının ne kadar olacağını öğrenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile yüzde 30 maaş artışı yapıldı. Fakat gözler şimdi bayram ikramiyesine çevrilmiş oldu.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHİ

Emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman hesapta olacağı belli oldu. Bayramdan bir hafta öncesinde hesaplara yatırılacağı öngörülüyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri nisan ayının 3. Haftasında ikramiye ödemelerini almaya başlayacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMLI MI YATACAK?

Maaşlara gelen zamdan sonra ikramiyelere de zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Ramazan ve Kurban bayramından önce emeklilerin bayram ikramiyesi hesaplara yatırılacak. Geçen yıl 1.100 TL olarak ödenen ikramiye bu yıl zamlı olarak yatırılması bekleniyor. Kulislerde dolaşan iddiaya göre bayram ikramiyesinin 2500 TL ile 3000 TL arasında olacağı yönünde..