Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Arabası olanlara 14 Mart duyurusu geldi: Sakın bu 2 detayı atlamayın! Atlarsanız 2.790 TL ödeyeceksiniz

Aracı olan ve trafiğe çıkan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Yapılan son açıklamaya göre trafikte bu 2 noktayı dikkate almayanlara para cezası kesilecek. Toplamda 2.790 TL tutarındaki para cezasını ödemek istemiyorsanız bu noktaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. İşte detaylar

Son dönemlerde trafik sorunlarına ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Trafik kazalarının engellenmesi ve sağlıklı bir trafik sürüşü için birtakım kurallar konuluyor. Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar tek tek açıklandı.

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin para cezası ödemek zorunda kalacağı belirtildi. 2023 yılından itibaren para cezalarına rekor oranda zam gelmişti.

KIRMIZI IŞIKA DİKKAT

Belirtilen cezaların en başında emniyet kemeri takmamak ve kırmızı ışık kuralına uymamak geliyor. Sürekli olarak ihlal edilen bu kurallarla birlikte sürücülere para cezası kesilmeye devam ediliyor. Emniyet kemeri takmayan sürücülere ise 436 TL para cezası kesiliyor.

Kırmızı ışıkta durmayıp geçen sürücülere ise 951 TL para cezası veriliyor.

EN ÇOK ÇİĞNENEN KURALLARDAN BİR DİĞER

En çok çiğnenen kurallardan birisi de yaya geçidinde yayalara yol vermemek geliyor. Ülkemizde sıkça cezaların kesildiği bu kural ihlali sonucunda 1.917 TL para cezası kesilebiliyor. Yüksek sesle müzik dinleyip çevreye rahatsızlık verenlere ise 436 TL idari para cezası veriliyor.