DünyaGenel

Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir’de görüldü: Öldürdüğü açıklandı! Vatandaşlar tedirgin

Yaz aylarının gelmesi ve havaların yavaş yavaş ısınması ile birlikte pek çok kişide aynı şikayet duyulmaya başlandı. Karıncalar hemen hemen her evden çıkabiliyor. Ancak tehlikeli bir durum sezdikleri zaman karınlarını patlatarak zehirli bir sıvı ortaya çıkardığı belirtildi.

Kendi aralarındaki düzen, çalışkanlık ve tehdit karşısındaki organize olma haliyle yuvalarını koruyan karıncalar, düşman olarak gördüklerine zehir atıp öldürüyor.

Oldukça ilgi çekici bir canlı olarak karşımıza çıkan karıncalar genellikle yaz aylarında oraya çıkıyor. Dünyanın pek çok yerinde sıcak mevsimlerde sıkça görülen karıncalar kendinden ağır yiyecekleri beslenmek için yuvalarına taşıyabilecek güçteler.

Karıncalar herkes tarafından çalışkanlıkları ile bilinirler. Karmaşık toplumlar halinde organize olabilen karıncalardaki kilit gruplar arasında işçi tip karınca grubu ön plana çıkar. İşçi karıncalar hem kraliçe karıncaya hem de yuvalarına bakmak için çalışırlar.

Kendini patlatan karınca türleri son dönemlerde sıkça konuşulmaya başlandı. Bu tür karıncalar istilacı böceklerle karşı karşıya kaldıklarında karnını yararak zehirli yapışkan bir madde sıçratırlar. Bu sıvı davetsiz misafirleri öldürürken, ana girişleri de korumaktadır.

AYRINTILAR GELECEK

Patlatan karıncaların bu büyüleyici dünyasına ilişkin araştırma yapan Colobopsis soruşturmada erken bir kilometre taşını işaret ettiği söyleniyor.

Sıvıya ilişkin ayrıntıların yakın gelecekte gelmesi bekleniyor.