Ekonomi

Acil nakit desteği için online yardım kapıları bir kez daha açıldı! 2023 belediye yardım başvurusu nasıl yapılır? Nakit para, erzak, burs, kıyafet, ısınma…

Dar gelirli ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri için yeni bir kapı daha oluştu. Yaşanılan bölgedeki belediyeler aracılığı ile alınabilecek bütün destek ödemeleri başvuru sürecine açıldı. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için yapılması gerekenler tek tek sıralandı.

Dar gelirli aileleri bir nebze olsun ferahlatacak olan gelişme belediyelerin sunduğu destek ödemeleri haneleri sevindirdi. Nakit para, burs, erzak, kıyafet, odun, kömür, doğalgaz, elektrik desteği ve benzeri farklı kategorilerde yardımlardan faydalanılabiliyor.

BAŞVURMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER…

Yardım başvurusu yapacak olanların detaylı olarak öncelikle başvuru formuna doldurması gerekiyor. Online ortamda başvuru yapılabiliyor. Yapılan başvuru sonrası belediye birimlerini aktarılan tüm bilgiler incelendikten sonra süreç olumlu şekilde tamamlanarak kişiye bildiride bulunuyor.

Başvuru yapacak olan dar gelirli ailelerin form doldururken doğru bilgileri vermesi gerekiyor. Yapılacak inceleme sonrası durum tespiti yapılarak başvurunun doğruluğu kontrol ediliyor. Ardından belediye tarafından yardımlar sunulmaya başlanıyor.

Günümüzde herhangi bir kuruma gitmeye, onlarca sıra beklemeye gerek kalmadan e-devlet sistemi kullanılarak destek ödemeleri için online başvuru süreci aktif hale getirildi. E-devlet sistemini kullanarak online ortamda yapılacak başvuru sonrasında gelecek olumlu yanıt ile destekten faydalanım sağlanabilir.

BELEDİYE ONLİNE DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Teknolojideki gelişme destek sürecinde vatandaşların daha kolay yardıma ulaşmasını sağlıyor. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak belediye yardım başvurusunda bulunulabilir. Ardından şu adım takip edilmelidir:

  • Başvuruda bulunacak olan kişinin TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapınız.
  • Açılan sayfa içerisinde yer alan arama kutucuğuna: “İçişleri Sosyal Yardım Talebinde Bulunma ve Talebi Sorgulama” yazınız.
  • Otomatik olarak yönlendirilen belediye.gov.tr adresine geçiş yapınız.
  • “Başvuru Kayıt İşilemi” sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Açılan sayfa içerisinde yer alan yardım başvurusu yapılacak belediye seçilir.
  • Kişisel bilgilerin doğruluğu incelendikten sonra boşta bulunan alanları doldurunuz.
  • “Aydınlatma Metni” için “Açık Rıza Beyanı” verilmeldir.
  • “Onay Veriyorum” tuşuna basıldıktan sonra “Kaydet” tuşuna basınız.