Bilim, TeknolojiDünyaEditörün Seçtikleri

WhatsApp kullananlar dikkat: Yasak geliyor! Sebebi de açıklandı

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp ile ilgili şoke eden bir gelişme yaşandı. WhatsApp bir dönem güvenli olmaması sebebiyle pek çok yerde yasaklanacaktı. Uygulama veri gizliliği konusundaki kararından geri adım atında bu durum ortadan kalkmıştı. WhatsApp’ın yakında onaylayacağı öngörülen Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebi ile İngiltere’de yasaklandığı iddia edildi.

Sevilen ve pek çok kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın Başkanı Will Cathvart, İngiltere’de yakında Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebi ile Whatsaap’ın yasaklanabileceğini belirtti.

TEKLİF REDDEDİLECEK

Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebiyle mesajları koruyan uçtan uça şifrelemeyi zayıflamaya neden olabileceği belirtildi. Hükümet şirketi bu güvenliği zayıflatmaya zorlaması halinde bu durum Whatsapp tarafından reddedilecek ve uygulama ülke içinde tamamen yasaklanacak.

UÇTAN UÇA ŞİFRELEME MUTLAKA GEREKLİ

WhatsApp uygulamasında olan uçtan uca şifreleme tekniği, mesajları sadece gönderen ve alanların okumasını sağlayan bir sistemdir. Teknoloji şirketleri ve güvenlik uzmanları bu uygulamanın gerekli olduğunu belirtiyor.