Teknoloji

Apple ara seçenek sarı renk iPhone’u satışa çıkıyor! iPhone 14 sarı modeli ön siparişe hangi gün, saat kaçta açılacak? Sipariş linki…

Apple iPhone kullanıcılarını şaşırtacak yeni hamlesini seçtiği renk skalası ile bugün itibariyle satış sürecine sunuyor. Apple’ın internet sitesi üzerinden yapılan basın açıklaması ile bu yılın renginin sarı olduğu söylendi. Geçtiğimiz yıl Eylül ayı tanıtımı ile gerçekleştirilen iPhone 14 modeli standart ve orta sınıf olarak farklı renk seçenekleri ile sunulmuştu. Ara renk seçeneği olarak tercih edilen sarı renginin iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde geçerli olacak şekilde satışa sunulacağı ifade edildi.

SARI RENK İPHONE 14 HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA SATIŞA ÇIKACAK? LİNK

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde sarı rengin dışında; mavi, yıldız ışığı, mor, gece yarısı ve kırmızı renkleri de bulunuyor. Türkiye’de satışa sunulacak olan sarı renkli modeli 10 Mart tarihinde ön siparişi açılacak. İlk satışlar ise 24 Mart tarihinde gerçekleşecek. Ön sipariş oluşturmak isteyenlerin 10 Mart tarihinde saat 16.00’da satın alma işlemi için harekete geçmesi gerekiyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’da seçeneklere dahil edilen sarı rengin fiyatının da klasik satış fiyatından farklı olmayacağı dile getirildi. 24 Mart tarihinde satışa çıkacak olan telefonun fiyatı iPhone 14 için 32 bin 999 TL. iPhone 14 Plus için 36 bin 99 TL olacak.

İphone 14 sarı satın al (ön sipariş)

İPHONE 14 İLE İPHONE 14 PLUS ÖZELLİKLERİ

Tasarlanan bu yeni renk için yapılan ilk açıklamada Apple: “iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri için daha heyecan verici bir model eklendiğini düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. Basın açıklaması yapılarak duyurulan telefonun özellikleri de halkla paylaşıldı. iPhone 14 modeli ile iPhone 14 Pro modelinde 6.7 inç veya 6.1 inç boyutlarında üretimi sağlanmıştır. Her iki modelde de Süper Retina Xdr ekranı özelliği bulunur. Ancak iPhone 14 Pro’da diğerinden farklı olarak Promotion teknolojisi kullanılmıştır.

Dinamik ısland iPhone ile etkileşime geçirmek mümkün. Acil sos trafik kazası algılama özelliği bulunuyor. Pro kamera sistemi ile gelişmiş çift kamera özelliği sunuyor. iPhone 14 modelinde 12 megapiksel ana kamera, iPhone 14 Pro modelinde 48 megapiksele kadar yükseliyor. Sarsıntılı çekimlerde titremeye azaltacak özel bir hareket modu kullanılıyor. 29 saate kadar video oynatma özelliği sağlıyor. 5G özellikli her iki model için face ID tanımlanabiliyor.