DünyaEditörün SeçtikleriEğitim

Eğitimde yöntem değişiyor: 4 gün okul, 3 gün tatil modeli uygulanacak

Geçtiğimiz yıllarda hayatımızı etkileyen koronavirüs salgını ve sonrasında 6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketi sonrasında eğitimin aksamaması gerektiğini bir kere daha öğrenmiş oldu. Eğitimde yeni bir modelin dünyada ses getirdiği belirtildi. 4 gün okul, 3 gün tatil modeli herkesi heyecanlandırdı. İşte detaylar..

Hayatımızda yaklaşık 2-2,5 yıl var olan koronavirüs salgınında tüm dünya genelinde okullar uzun bir süre kapatılmış eğitim online olarak devam etmişti. Bu durumda sadece öğrenciler değil aynı zamanda çalışan veliler ve öğretmenler de zorlanmıştı.

DÜNYA GENELİNDE SES GETİRDİ

Alınan tedbirler sonrasında okullar yeniden açılırken, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremi eğitimin bir süre ertelenmesine neden oldu. Türkiye genelindeki okulların büyük bir kısmı açılırken, bazı deprem illerinde okullar hala faaliyete geçemedi. Dünya genelinde ses getiren bir eğitim modelinin konuşulduğu iddia edildi.

4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL

Haftada 5 gün okul 2 gün tatil sistemi uygulanıyor. Ancak kişilerin aileleri ile daha fazla vakit geçirmesi ve sosyalliklerini attırabilmeleri adına bazı ülkelerde mesai günü 4’e indirildi. Bu uygulama bazı ülkelerde eğitim için uygulanacak. Finlandiya’da hayata geçen 4 gün okul 3 gün tatil uygulamasından verim alındı. Bir süredir üzerinde çalışılan bu modelin Türkiye eğitim sistemine de fayda sağlayabileceği iddia ediliyor.

RESMİ OLMAMAKLA BİRLİKTE..

Resmi bir açıklama olmamasına rağmen önümüzdeki yıl içerisindeki eğitim öğretim döneminde bu modelin denenebileceği iddia ediliyor.