Teknoloji

Samsung, teknolojide dev bir adım atma yolunda! Şirket kendi işlemcisini kendi üretecek!

Samsung, sıfırdan kendi işlemcisini üretmeye hazırlanıyor. Samsung, halihazırda Exynos işlemcileri ile kendi işlemcilerini üretmekte olsa da yeni gelen bir rapora göre artık tamamen kendi işlemcilerini geliştirmek için bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi.

Samsung, Exynos işlemcilerini zaten akıllı mobil cihazlarından ve diğer cihazlarında kullanmakta. Fakat şirket, bu işlemcilerinde ARM’ın çip tasarımlarını kullanmış olmasından dolayı bir bağımlılık yok değil. Yeni gelen bir raporda göre de Samsung, Galaxy akıllı mobil cihazlarında ve Galaxy book PC’kerinde kullanmaya karar verdiği kendi şirket içi işlemcisini geliştirmek için düğmeye bastı.

SIFIRDAN KENDİ İŞLEMCİLERİNİN ÜRETİMİ YAPILACAK

Samsung, kendi işlemcisini geliştirdiği zaman ise ARM’a olan bağımlılığın da ortadan kalkması beklentiler arasında oldu. Bununla beraber şirketin kendi CPU’sunu geliştirme hamlesinin önemli bir olumlu yanı da bulunmakta. Samsung, kendi işlemcisini akıllı mobil cihazlar için çok daha iyi olacak bir şekilde optimize etme imkanı elde etmiş olacak. Sektör kaynaklarına bakılacak olursa, Samsung Electronics, yakın bir zamanda CPU çekirdeği geliştirmeye adanmış olan ekipler bir araya gelerek toplantı düzenlenmiş oldu. Süreci hızlandırdığı açıklanan Samsung’un daha öncesinde de AMD’nin CPU geliştirme ekibine liderlik etmekte olan kıdemli bir çalışanı da işe aldığı haberleri gündemde yer almıştı.

SAMSUNG’DAN GALAXY CHİP İÇİN ADIM

Samsung’un kendi işlemcisini hangi temeller üstünde inşa edeceği şuan için net bir şekilde bilinmiyor. Fakat mobil alanda lider konumda olan ARMA çözümlerinin terk edilmesi dengelerde birtakım değişimler meydana getirebilir. Akıllı mobil cihaz dünyasında en çok satışı olan şirketlerden biri olan Samsung, başarılı olursa sektörde önemli bir oyuncu konumuna gelmiş olacak. Öte yandan ise Samsung, Galaxy S serisi amiral gemileri adına yeni nesil bir işlemci hazırlığı için düğmeye basmış oldu. Galaxy Chip olarak isimlendirilmiş olan bu çip, dahili kaynaklara göre 2025 yılında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Fakat bu işlemcisinin ARM tabanlı olması daha mümkün bir ihtimal olarak görünmekte zira şirket, kendi işlemcisi için yolun henüz çok başında yer almakta. Samsung, teknolojinin nabzını tutmaya devam ediyor.