EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

EYT’liye çifte müjde bu sabah açıklandı! 2 ödeme birden alacaklar: EYT’liye sürpriz ödeme müjdesi

EYT’li son dönemlerde peş peşe müjdeler alıyor. Çifte müjde haberi bu sabah geldi! EYT yasası resmen yürürlüğe girdi. Bankalar da emeklileri bünyelerine çekmek için yeniden promosyon yarışına başlamak üzere. Peki, EYT’liye ne kadar promosyon verilecek? En yüksek emekli promosyonunu veren banka hangisi?

EYT yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2 milyon 250 bin kişi resmen emekli olmaya hak kazandı. İlk günde başvurular 300 bini geçerken SGK’da taleplere yetişmek için mesai saatini 06.00’ya çekti.

EMEKLİ PROMOSYON SÜRPRİZİ

Bankalar da müşteri kazanabilmek için kampanyalarına devam etmeye başladı. Emekliler için 2022 yılında yarışa giren emekliler promosyonlarını 10 kata kadar artırmıştı.

Buna göre maaşı 3.500 liraya kadar olanlar için 3.000 TL,

3.500-7.500 lira arası olanlar için 3.500 TL,

7.500-10.000 lira arası olanlar için 4.500 TL ve

10.000 liradan fazla maaş alanlar için ise 5.000 TL’ye çıkartıldı.

Kısaca ülkemizde hiçbir banka emeklilere bu rakamların aşağısında bir promosyon ödemesi yapamayacak.

Özel bankalarda rakamlar biraz daha farklı olabiliyor. Vatandaşlar maaşlarını 3 yıl şartla bankadan alma karşılığında emekli promosyonu alabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Emekliler sadece banka promosyonu değil, aynı zamanda bayram ikramiyesi de alabilecek. İlk maaşlar nisan ayı içerisinde yatırılacak. Emeklilere hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı için ödeme yapılıyordu. Rakamın ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.