Editörün SeçtikleriGündemSağlık

A kan grubu olanlara kötü haber: Riskini daha fazla! 60 yaşından önce başınıza gelebilir

Kan grubu A olanlara kötü haber verildi. Konuya ilişkin ABD’de önemli bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kan grubu A olan kişilerin özellikle 60 yaşından önce felç geçirme riskinin diğer kan grubuna sahip olan kişilere göre daha yüksek olduğu belirtildi.

Mynet’in aktardığı habere göre konuyla ilgili yapılan araştırma sonuçlarında belirli kan gruplarına sahip olan kişilerin felç riskinin daha yüksek olduğu tespit edildi.

A KAN GRUBU OLANLAR DİKKAT

Nörolog Steven Kittner yaptığı araştırma sonucuna ilişkin, “A kan grubunun neden daha yüksek risk taşıdığını hala bilmiyoruz. Ancak kan pıhtılarının gelişiminde rol oynayan diğer dolaşımdaki proteinlerin yanı sıra kan damarlarını hizalayan trombositler ve hücreler gibi kan pıhtılaşma faktörleriyle bir ilgisi olabilir”

GÜÇLÜ BİR BAĞLANTI BULUNDU

Kan grupları üzerinde çeşitli araştırmalar devam ediyor. Kan grubu sadece karakter değil, aynı zamanda bazı hastalıklara konusunda da  daha fazla risk barındırabiliyor. Amerika’da yapılan çalışmalar sonucunda 7 bin inme hastası ve 600 bin sağlıklı insan arasındaki analizde kan grubu bağlantısı bulundu.

Bunun dışında araştırmada B ve AB kan gruplarının inme riski üzerinde az ya da hiç etkisi olmadığı ortaya çıktı.