Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Paranız varsa şimdiden harekete geçin: Sene bitmeden 100 TL olacak! Vatandaşlar isyan etti

Ülkemizde son dönemlerde pek çok ürün zamlanarak fiyatı artmaya devam ediyor. Ancak bu sefer ayrı bir uyarı yapıldı. Paranız varsa şimdiden harekete geçebilirsiniz. Sene bitmeden fiyatların 100 TL’yi bulabileceği belirtildi. Haberi duyan vatandaşlar ise isyan etti!

Gelen bilgiyle göre bu yıl domatesin 100 TL’ye çıkabileceği tahmin ediliyor. Kilosunun 100 TL olabileceği domates için kritik açıklamalar yapıldı. Türk mutfağımızdaki hemen hemen her yemekte kullanılan domates için kötü haber geldi. Gelen son zamlar domatesi de olumsuz olarak etkiledi.

FİYATI 100 TL OLABİLİR

Konuya ilişkin alınan son karara göre nisan ayına kadar domatesin ihracatına yasak getirildi. Domates salçası ve salça yapmak artık hayal olabilir. İhracatçılar tarafından yapılan son habere göre domatesin ihracatı düşerse, ithalata mahkum olunacağı ve bu durumda fiyatların 100 TL’ye çıkabileceği belirtildi.

SENEYE ÜRETİM YAPAMAYACAKLAR

Domatese gelen ihracat yasağının bir süre fiyatlarda düşüşe neden olabileceğini ancak bu durumun kalıcı olmayacağını ifade eden ihracatçılar, “Bu sene ucuza yeseler bile seneye 100 liraya yemek durumunda kalabilirler. Bu karar sonrasında üreticiler bankalardan aldığı kredileri geri ödeyemez konuma düşecekler. Seneye üretim yapamayacaklar. Bu yanlış kararda ısrar edildiği takdirde önümüzdeki yıl domatesi ithal etmek zorunda kalacağız’ ifadelerini kullandı.

DİĞER ÜRÜNLERE DE ZAM YOLDA

Bunun dışında sadece domatese değil, bunun yanında yumurta, biber, kuru soğan gibi temel gıda ürünlere de zam geleceği ifade ediliyor.