Genel

Yeni karar: 60 yaş üstü ve öğrenciler dikkat! 1 Mart’tan itibaren başladı

60 yaş üstü, öğretmen ve öğrenciler için yeni uygulamanın ayın başında başladığı duyuruldu. 1 Mart Çarşamba gününden itibaren artık faydalanmaya başlayabilecekler. Konuya ilişkin resmi açıklama geldi. Buna göre vatandaşlar toplu taşıma kartlarını ücretsiz bir şekilde değiştirebilecekler. İşte detaylar:

Konuya ilişkin açıklama Kocaeli Belediyesi’nden geldi. Kent genelinde toplu taşımadaki yeni dönem Çarşamba günü başladı. Buna göre öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşlar aylık abonman kartlarından yararlanabilecek.

UYGULAMADAN DA ALABİLECEKLER

Vatandaşlar kartlarını ücretsiz olarak İzmir, Gebze, Gölcük Seyahat Kartı Ofisleri’nden değiştirebilecekler. Fiziki kartı bulunmayan kişiler ise cep telefonları üzerinden Kocaelikart uygulamasını kullanarak öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü abonman kartlarını alabilecekler.

BÜTÜN HATLARDA GEÇERLİ OLACAK

Konuya ilişkin Kocaeli Belediyesi’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kocaeli’de ilk kez uygulanacak olan abonman indirimli kartları belediye ve Ulaşımpark otobüslerinde, özel halk otobüslerinde, tramvay, deniz ulaşım araçlarında geçerli olacak. Sadece Sabiha Gökçen Havalimanı Hatları 250 ve Hat 250G’de abonman kartlar kullanılamayacak. Abonman kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınacak. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılamayacak ve aynı kart içerisindeki TL bakiyesinden düşülecek.”