Ekonomi

Kredi kartı borcu olanlar için ödeme kolaylığı! Borçların tek bir yerde toplanarak daha kolay ödenmesi mümkün!

Kredi veya kredi kartı borçlarınızı ödemekte zorlanıyorsanız, dikkat! Borç transferi yaparak da sorunu çözmek mümkün. Borç transferi yaparak hem ödemelerinizi daha kolay yönetin hem de uzun vadede önemli bir tasarruf elde etmek mümkün. İşte borç transferinin detayları!

Kredi veya kredi kartı borcunuzu başka bir bankadan kredi çekerek ödemenin en kolay yolu, yeni bir kredi kullanarak bütün borçları kapatmaktır. Fakat bu notada mali planlamada bütün masrafları dikkate almak ve de ortaya çıkabilecek dezavantajları göz önünde bulundurmak son derece önemli bir adım oluyor. Geleceğinizi şekillendirirken, sizler için yardımcı olacak borç transferi hakkında merak edilen bütün detayları açıkladık.

KREDİ ÇEKEREK BORÇ KAPATMANIN OLUMLU YANLARI

Kredi veya kredi kartı borcunu başka bir banka üzerinde kredi çekerek kapatmanız mümkün. Bu işlem genel anlamda ‘borç transferi’ olarak isimlendirilir. Borç transferinin detaylarını ise şu şekilde sıralamak mümkün;

Kredi çekerek var olan borçları kapatmanın en büyük faydalarından biri, düşük oranda faizle yapılması. Pek çok kredi, kredi borcundan daha düşük oranda faiz imkanı sunmakta. Bundan dolayı, borç transferi yapmak için yüksek olan faiz oranlarına sahip kredi ya da kredi borcunu kapatmak daha düşük bir faiz oranıyla yapılabilir. Bu da uzun dönemde önemli bir tasarruf sağlar.

Konuya dair bir başka fayda da, ödeme kolaylığı sunuyor olması. Birden çok borcunuz bulunuyorsa, her ay farklı yerlerde ödeme yapmanız lazım. Borç transferi ile birden çok borcunu tek bir kredi altında toplayabilir ve her ay için tek bir ödeme yapabilme imkanı elde edersiniz. Bu da sürecin ve finansal yönetimin daha da kolay olması demektir.

KREDİ ÇEKEREK BORÇ KAPATMANIN OLUMSUZ YANLARI

Borç transferi yaparak çoğunlukla, bir transfer ücreti ödemeniz gereklidir. Bu ödenecek ücret, toplam borç miktarının belirli bir yüzdesine denk gelebilir ve bu da borç transferi için maliyeti yükseltir.

Aynı zamanda borç transferi yaparak daha az faiz oranlarına sahip kredi  kullanmak mümkün. Fakat bu durun genelde sınırlı bir süre için geçerli oluyor. Bu sürenin sonundan faiz oranlarından yükselme olabilir.