Editörün SeçtikleriGündemPolitika

6’lı masanın adayı belli oldu: Gelecek Partili isim açıkladı! “Kamuoyu kimi bekliyorsa isim o”

Tüm Türkiye’nin dikkati artık 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlere kilitlendi. Dün düzenlenen 6’lı masa toplantısında 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı görüşüldü. Adayın kim olduğuna dair henüz taraflardan açıklama gelmezken, açıklamayı Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan yaptı. Özcan uzlaşının sağlandığını ve kamuoyunun kimi bekliyorsa adayın o olduğunu söyledi.

Seçimlerden önce 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için dün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir kere daha toplantı yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi ön plana çıkarken, İYİ Parti’nin masaya farklı bir isim getirdiği belirtiliyor.

UZLAŞI SAĞLANDI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Özcan Cumhurbaşkanı adayı için, “Uzlaşı sağlandı. Kamuoyu kimi bekliyorsa isim o.” ifadelerini kullandı.

NET YANIT VERDİ

Serkan Özcan katıldığı canlı yayında, “Uzlaşılan isim Kılıçdaroğlu mu, Sürpriz var mı?” şeklindeki sorulara net yanıt verdi.

Serkan Özcan, “Bir isim öne çıktı. Bu konuda uzlaşı sağlandı. Geçiş süreci yol haritası sürecinde de uzlaşı sağlandı. Ortada bir metin var. 6’lı masanın, Millet ittifakı’nın kararı yetkili kurullarının bilgilendirilmesi üzerinedir.” dedi.

“KAMUOYU KİMİ BEKLİYORSA İSİM O”

Özcan adaylık için “Adı geçmeyen biri mi?” sorusuna ise “Hayır değil” yanıtını verdi. Özcan, “Kamuoyu kimi bekliyorsa isim o” sözleriyle dikkat çekti.