Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Bakanlık harekete geçti: Kısıtlama getirildi! 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlandı

Bakanlık resmen harekete geçti. Son dönemlerde gıda fiyatlarına ilişkin fahiş fiyat artışı sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir karar aldı. Bakanlık, domates fiyatlarındaki artışı ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatının 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlandığını açıkladı.

İspanya ve Kuzey Afrika’da tedarik problemi yüzünden sonra haftalarda bazı zincir marketlerin sebze ve meyve reyonları boş kalmıştı. Hatta bazı ürünlerin alımı adet bazında sınırlandırılmıştı. Bu noktada Türkiye devreye girmişti. Kısıtlama kararında Avrupa’dan gelebilecek ek talebin etkili olduğu da konuşuluyor.

OLUMSUZ ETKİLENİYORLAR

BloombergHT’nin haberine göre sektör temsilcileri domates ihracatına yönelik kısıtlama sebebi ile en çok domates üreticileri ile tek ekim yapan üreticilerin olumsuz etkilendiğini belirtiyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz artan maliyetler ve enerji krizi sebebiyle üretimin sekteye uğrayabileceğini ve artan ihracat talebinin 2023 yılında domates fiyatını 50 TL2ye kadar çıkarabileceğini belirtmişti.

Gelen son bilgiye göre domates fiyatları son dönemlerde 35-40 TL arasında..