Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bugün alan kara geçecek! Araç sahiplerine kara haber: Akaryakıta rekor zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin kötü haber geldi. Gelen bir son dakika haberine göre akaryakıt fiyatlarına zam geleceği duyuruldu. bugün aracına akaryakıt alan resmen kara geçecek! Araç sahiplerine aktarılan son bilgiye göre motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere okkalı zam gelecek. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve son durum..

Brent petrol fiyatlarına bağlı olan akaryakıt fiyatları dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Küresel gelişmelere bağlı olarak geçen yıl savaşın etkisi ile 30 liraları gören akaryakıt fiyatlarının ateşi biraz söndü. Ancak arada gelen zamlar sürücülerin canını sıkıyor.

91 KURUŞLUK ZAM GELİYOR

Geçtiğimiz hafta gelen zamlardan sonra yine zam geleceği belirtildi. Gelen son habere göre cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 91 kuruşluk zam geleceği açıklandı. Benzin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL FİYATLAR

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul’da motorinin litre fiyatı 20.63 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 20.48 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.