Teknoloji

İphone pil değişim ücretleri zamlandı! İphone 14 dışındaki modelleri kapsayacak! Güncel fiyatlar…

Teknolojide çığır açan ve yeniliklerin öncülüğünü üstlenen Apple tarafından iPhone modellerine yönelik yeni bir zam uygulanmasına karar verildi. Belirli modellerde geçerli olan pil değişim ücretlerinde uygulanan zam şimdiden piyasalara yansıdı. Uzun süredir konuşulan bu zam şirket tarafından yapılan son açıklama sonrası piyasalara yansıdı.

Apple garanti dışı pil servis ücretlerine zam yaptığını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Instagram hesabı üzerinden iPhone onarımı ve servisi sayfasına yeni bir not eklediği paylaşılmıştı. Bu tutar 1 Mart tarihi itibariyle iPhone pil servis ücretlerinde zam yapılacağı söyleniyordu. Yapılan açıklama sonrası özellikle iPhone 14 serisi dışındaki tüm iPhone modellerinde ve garanti dışı pil servis ücretlerinde bu zammın uygulanacağı ifade edildi.

RESMİ AÇIKLAMADA NE YAZIYORDU?

“Garanti kapsamı dışında olan pil servis ücretleri Şubatın sonuna kadar geçerli olacaktır. Fakat 1 Mart 2023 itibariyle garanti kapsamı dışında olan cihazların pil servis ücreti iPhone 14 hariç diğer modellerde 540 TL arttırılacaktır” denildi.

Geçmiş dönemde iPhone 13, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone X serisi için Garanti dışındaki pil değişim ücreti 1.399 TL idi. Yapılan yeni değişiklik ve güncel zam sonrasında bu rakam 1.939 TL oldu.

TÜM MODELLERDE GÜNCEL FİYATLAR NE OLDU?

iPhone 8 ve daha önceki modellerde pil değişim ücreti 1.559 TL olarak ifade edildi. iPhone 14 serisindeki modeller için herhangi bir artış yapılmayacağının da altı çizildi. Bunun sebebi olarak bu seri duyurulduğunda zaten bu değişim ücreti arttırılmıştı. Güncel rakam Türk Lirası ile 2.199 TL’ye yükseltilmişti.

iPhone garanti dışı pil değişim ücretlerinde uygulanan yeni tarife 1 Mart tarihi itibariyle geçerli olup aşağıdaki listeden takip edilebilir:

  • iPhone S serisi 1.559 TL
  • iPhone 6, 7 ve 8 seviyesi 1.559 TL
  • iPhone X serisi 1.939 TL
  • iPhone 11, 12, 13 serisi 1.939 TL