Teknoloji

Telefon kullanıcıları için koskoca bir devir kapanıyor! Sim kartlar tarih oluyor!

Qualcomm tarafından tasarlanan yeni işlemci ile sim kartlar artık tarih oluyor. Sim kartları tarihe karıştıracak. Bu yeni teknoloji sayesinde bu kartlar işlemci içerisine yerleştirilecek denildi.

Firma tarafından tasarlanmış Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi sayesinde yeni teknolojiye adım atılabildi. Sim kartlarına artık ihtiyaç kalmıyor. Bu yeni teknoloji sim kartların cep telefonunun işlemci üzerine işlenebilmesini sağlayarak tasarımda yepyeni bir süreci de başlatıyor.

4 YIL İÇİNDE TALEBİN PATLAMASI BEKLENİYOR!

Firma tarafından bu hizmete İntegrated Sim adı verildi. Tüm akıllı telefonlar içerisinde bulunan ana işlemci alanı yeni tasarım sonrası sim kart görevini üstlenmiş olacak.

Firmanın resmi açıklamasında bu yeni tasarımın önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde insanlar tarafından katlanarak talep artışına sebep olabileceğini ifade etti. Rakamsal olarak 2027 yılına ulaşıldığında 300 milyona yakın kullanıcının artık bu yeni teknolojiyi benimseyeceğini ifade etti.

GSM HİZMETİ NEDİR?

Tasarım telefon üreticileri için de farklı bir dönemi başlatacak. Sim kartının bulunmadığı cep telefonlar yeni tasarımlarda daha pratik ve küçük boyutlarda üretimi hızlandıracak. Sim kart özelliğini kullanan cep telefonları GSM özelliğine sahip olarak hizmetini sunuyor. Sim kartsız olanlar ise CDMA olarak adlandırılıyor. Bunların ek bir karta ihtiyacı olmuyor. GSM adı verilen cep telefonları sim kart olmadan aktif hale getirilemiyor. Herhangi bir şekilde mobil ağa bağlanılamadığı gibi telefonla görüşme gerçekleştirilemiyor.

CDMA TEKNOLOJİSİ NASIL KULLANILIYOR?

CDMA teknolojisinden faydalanan telefonların özel bir araca ihtiyacı olmuyor. Telefonla etkileşimi sağlandığı anda direkt olarak ağ bağlantısı kurulabiliyor. Elektronik seri numarası üzerinden belirli bir kod ile izleme sağlanabiliyor. Amerika’da daha çok bu sistem kullanılıyor. Dünya genelinde ise yapılan gözlem doğrultusunda daha çok klasik sim kartı ile çalışan GSM teknolojisi tercih ediliyor.