Editörün SeçtikleriGündemPolitika

CHP’den saatler kala kritik açıklama: Mansur Yavaş adaylık sinyali vermişti! Son dakika Mansur Yavaş açıklaması

Seçimlere ortalama 2,5 ay gibi kısa bir süre kaldı. Gözler bugün yapılacak olan adaylık toplantısına çevrildi. Artık aday olacak ismin belirlenmesi bekleniyor. Kulisleri dün ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yaptığı açıklama hareketlendirmişti. CHP’den ise dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte detaylar..

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamasında, “Bu masadan çıkan irade bizim, hepimizin iradesidir.” dedi. Özel, aday olacak isimle ilgili ise “Genel Başkanım bana bir çerçeve çizdi” diyerek önemli ifadeler kullandı.

TOPLANTI BUGÜN

14 Mayıs’a çok az bir zaman kaldı. Artık altılı masanın adayı için kritik zaman yaklaştı. Toplantının bugün saat 14.00’te başlaması bekleniyor. Toplantı sonrasında masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemesinin beklendiği ifade ediliyor. Dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamaları herkesi heyecanlandırmıştı.

MANSUR YAVAŞ: GÖREV OLARAK KABUL EDEBİLİRİM

Fox TV canlı yayınında konuşan Yavaş, adaylık teklifi gelirse “Görev olarak kabul edebilirim” demişti. Yavaş; Kılıçdaroğlu ve Akşener’in iradeleri dışında bir karar ise almayacağının altını çizmişti.Yavaş’ın yaptığı bu açıklama adaylık sinyali olarak yorumlandı.

CHP’li Özel’in açıklamaları şöyle;

“TAM DA MANSUR BEY’İN SÖYLEDİĞİ GİBİ…”

“Biz de uzun süredir bekliyoruz. Görünen o ki bugünkü toplantıda adayımız belirlenecek. Adaylık konusunda herkes başka bir şeyler söyleyebilir, hepimizin gönlünde ayrı bir aday olabilir ama genel başkanım bana bir çerçeve çizdi. Aylardır da bu çerçeve net: Adayı 6’lı masa belirleyecek ve bu aday 13. cumhurbaşkanı olacak. Bu tam da Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in hepimizin söylediğidir. Bu masadan çıkan irade bizim, hepimizin iradesidir.