Genel

Motorin, benzin ve LPG’ye öyle bir zam gelecek ki: Artık kimse araç kullanmak istemeyecek! İl il akaryakıt fiyatları

Araç sahiplerine kötü haber geldi. Küresel gelişimlere bağlı olarak dalgalı bir grafik çizen akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi. Motorin, benzin ve LPG’ye okkalı zam gelebileceği iddia edildi. İşte detaylar..

Akaryakıt fiyatları değişkenlik göstermeye devam ediyor. 2 haftalık süreç içerisinde fiyatlarda düşüş olsa da arada gelen zam haberleri herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatları son dönemlerde yukarı doğru kıpırdanmaya devam ediyor. Sektör kaynaklarından gelen tahminlere göre fiyatlar yükselmeye başlayacak.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM

Akaryakıt fiyatları küresel olaylar dışında ülkemizdeki döviz kurlarındaki hareketlilik sebebi ile artış gösteriyor. Özellikle bir dönem Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle 140 dolara kadar yükselen brent petrol geçen günlerde ciddi derecede düşmüştü. Son dönemlerde brent petrolün varil fiyatı 82,59 seviyelerine kadar geriledi.

ŞOKE EDEN TAHMİN GELDİ

Akaryakıt fiyatlarını ilgilendiren önemli bir tahmin açıklaması geldi. Eğer tahminin gerçekleşmesi halinde araç sahipleri artık araçlarına binmek istemeyecek. Brent petrol fiyatlarındaki artış deva ederken Vitol Grup tahmin yaptı. Buna göre fiyatların bu yıl içerisinde 3 haneye tekrar çıkabileceğini belirtti. Kısa süre içerisinde 90 ile 100 dolar aralığını beklendiklerini fakat yılın ikinci yarısında ciddi fiyat artışı beklediklerini ifade etti.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul

Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,42 TL

Anadolu Yakası motorin fiyatı: 20,61 TL

Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,46 TL

Avrupa Yakası motorin fiyatı: 20,67 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 20,80 TL

Motorin fiyatı: 21,04 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,75 TL

Motorin fiyatı: 21,10 TL