Eğitim

MEB Son Dakika duyurdu! Adana’da okullara 13 Mart’a kadar ara verildi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika haberine göre deprem illeri arasında yer alan Adana için eğitim-öğretim sürecine yeniden ara verildi. Deprem illeri içerisinde yer alan Adana için ikinci dönemin başlangıç tarihi 13 Marta kadar ertelenmiş olundu, açıklaması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer Adana’da 1 Mart tarihinde başlatılması planlanan okulların süresinde uzatmaya gidildiğini ifade ettiği basın toplantısının detayları paylaşıldı.

PREFABRİK OKULLAR KURULDU!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki iki depremin ardından 11 ili etkileyen acı bir felaket yaşandı. Yaşanan depremin ardından eş zamanlı olarak tüm illerde yardım çalışmaları başlatılmışken eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Özer, Adana’da kurulan koordinasyon merkezine ziyarette bulundu. Eğitim-öğretim sürecinin normalleştirilmesi için çalışmalara tüm hızıyla devam edildiğini ifade eden Özer: “11 farklı ilde konteyner, çadır ve prefabrik okullarımız ile eğitimlerimiz sürdürülüyor” açıklamasında bulundu.

SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE DESTEKLEME KURSLARI AÇILIYOR!

Özer: “Adana’da okulların yeniden tatil edilmesi ile ilgili 11 farklı ilde sürekli değişen dinamik bir süreç içerisindeyiz. Gelen her veri her geçen gün farklılaşıyor ve alınan kararlar bu nedenle güncelleniyor” diyerek ekledi. Adana’da 1 Mart tarihinde açılması planlanan eğitim-öğretim süreci yeni açıklanan veriler doğrultusunda yapılan planlama ile 13 Mart tarihine ertelendi. 13 Mart tarihi geldiğinde açıklanan yeni veriler doğrultusunda güncelleme yapılabilir. Bu konuda muhakkak ki kamuoyu bilgilendirilecektir, diyerek ekledi.

Bakan Özer, deprem süreci ile beraber hem konteyner kentlerde hem çadırlarda eğitim sürecinin devam ettiğini açıkladı. 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için sınava girecekleri bu önemli süreçte sınav konularında kolaylık yapıldığını duyuran Özer: “510 farklı noktada 1 Mart tarihi itibariyle destekleme ve yetiştirme kurslarını açmaya karar verdik” dedi. Çocukların bu süreçte sınava hazırlanmalarını destekleyebilmek adına Bakanlık olarak her zaman öğrencilerin yanındayız, ifadesini kullandı.