Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Devlet harekete geçti: Öğrenciler bayram edecek! 500 TL cep harçlığı başvuruları başladı, çocuğu olan başvursun

Devlet, vatandaşlara çeşitli isimler adı altında destek ödemesi yapıyor. Öğrenciler için güzel haber geldi. Devletten 500 TL cep harçlığı verilecek. Okula giden çocuğu olanlara yapılan duyurunun detayları ve 500 TL cep harçlığı başvuru şartları haberimizde!

Artış göstermeye devam eden enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında çocuğunu okutan ailelerin beli daha da bükülüyor. Devlet bu noktada devreye girerek çeşitli sosyal yardımları vatandaşlara sunmaya devam ediyor.

500 TL VERİLECEK

Konuya ilişkin Aile Bakanlığı üniversite öğrencileri için harekete geçti. Üniversiteye giden çocuğu olan aileler için 500 TL verilecek. Yol desteğine ilişkin detaylar ve başvuru şartları belli oldu. Peki, kimler 500 TL yardım alabilecek?

Üniversite öğrencilerine yılda 2 defaya mahsus olmak üzere 500 TL bilet yardımı verilecek. Bu yardım için gerekli detaylar belli oldu. 25 yaş altı üniversite öğrencileri için ödenecek 500 TL yol yardım şartları şu şekilde:

TC vatandaşı olmak

25 yaş altında lisans öğrencisi olmak

Ailesinden uzakta üniversite eğitimine devam ediyor olmak

Ailenin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından ayni ya da nakdi sosyal yardım alıyor olması

Ailenin muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olması

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devletin verdiği 500 TL yol yardımından yararlanmak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekecek. Bulunduğu ildeki en yakın SYDV’ye başvuru yapanlar burada form doldurarak yardımlarını alabilecek. Yardım başvuruları sadece öğrenciler için değil ailelerin başvuruları ile de verilebilecek.