Editörün SeçtikleriGündemPolitika

Hande Fırat resmen duyurdu: Yüzde 99 diyerek seçim tarihini açıkladı! 6’lı masanın adayı da sızdırıldı

Gazeteci Hande Fırat seçime dair önemli açıklamalarda bulundu. Çok konuşulacak seçim tarihine ilişkin detayları aktaran Fırat’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen 2 büyük depremden sonra seçimin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat bu konuya ilişkin aldığı duyumları aktardı. İşte son dakika gelişmeler..

SEÇİM YÜZDE 99 ORANINDA..

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katılan ve seçim takvimine yönelik duyumlarını bildiren Hande Fırat “Yüzde 99 oranında seçim 14 Mayıs’ta yapılacak” iddiasında bulundu.

Hande Fırat burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi ‘seçim hangi tarihte yapılmalı?’ diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs’ta seçim yapılacak görünüyor”

6’LI MASANIN ADAYI..

Fırat, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“ADAYIMIZ ZATEN SIZDI! BU SAATTEN SONRA İTİRAZ EDEN…”

“CHP’li üst düzey bir yetkili bana dedi ki: ‘Hande, zaten adayımız sızdı!’ Nasıl sızdı dedim. Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu dedi. Meral Akşener’in buna itiraz etmesi durumunda ne olacağını sorunca da o yetkili isim ‘Bizim kimseyi ikna etmek gibi gir derdimiz yok. Bu saatten sonra buna itiraz eden masayı dağıtan sokağa çıkamaz’ dedi.”