Teknoloji

Koç Holding Avrupa’nın en büyük batarya hücresinin kurulumu için LG ve Ford ile el sıkıştı!

Koç Holding Ford Motor Company ve LG Enerji Solution ortaklığı ile yeni anlaşmasını imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre Koç Holding batarya hücre tesisi üretimi için kolları sıvadı. Üretim tesisi olarak ise Ankara tercih edildi.

Koç Holding tarafından kurulacak batarya hücresi Avrupa’nın en büyük tesisi olarak kabul edilecek. Firma tarafından yapılan yazılı açıklamada sürecin ne zaman başlatılacağı ve tesisin ileriye dönük büyüme hedefine yer verildi. Paylaşımın devamında ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü deprem sürecinden de bahsedildi.

TESİS İÇİN HEDEFLENEN NE OLDU?

Koç Holding tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre otomotiv endüstrisine büyük katkı sağlayacak olan tesis Avrupa’da en büyük batarya hücresi üretim tesisi olarak inşa edilecek. Ankara’da kurulması planlanan tesis için üretim süreci 2026 yılında başlayacak. Yapılan planlamaya göre tesisin yılda 25 gigavat kapasiteye ulaşması planlandığı ifade edildi. Proje kapsamında bir sonraki aşamada 2029 yılına gelindiğinde bu kapasitenin 20 gigavat arttırılması bekleniyor. 2026 yılında ilk kez üretime başlayacak olan tesis için toplamda 45 gigavat çıkması için anlaşma sağlandı.

KOÇ HOLDİNG MESAJINDA NE YAZIYORDU?

Koç Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada önemli ifadelere yer verildi: “6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremin acısını yüreğimizde hissediyoruz” diyen Koç Holding:

“İmkanlarımızı ülkemiz için seferber ettik. Dayanışma ruhu ile çalışıyoruz. Olağanüstü sürecin atlatılması inancı içerisindeyiz. Yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte ülkemizi otomotiv sektöründe destekleyebilmek adına avantaj kazandıracak iki farklı küresel şirket ile beraber ortaklaşa kararımızı vurguluyoruz. Acı günlerde ülkemize başsağlığı diliyor, zor günleri birlik ve dayanışma içerisinde aşacağımızı inanıyoruz” denildi.