Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Detaylar belli oldu: Kiracılara 24 bin TL, ev sahiplerine 60 bin TL yeni destek! Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden

Detaylar resmen belli oldu! Kiracılara 24 bin TL, ev sahiplerine ise 60 bin TL yeni destek verilecek. Depremden sonra devlet vatandaşlar için barınma seferberliği başlattı. Buna göre bir yıl boyunca ev sahiplerine 60 bin TL kiracılara ise 24 bin TL destek verecek. Ödemelerin ise Ziraat Bankası üzerinden yapılacağı açıklandı. Bu destekten yararlanmak için ise hesap açılması ya da kira kontratı zorunluluğu da bulunmuyor.

Depremzedeler için yapılan açıklamalarda 10 bin TL’lik yardım verileceği duyurulmuştu. Bu yardım dışında 15 bin TL de ödenecek. Konutu yıkılan, ağır hasarlı olan ailelere 12 ay boyunca ödeme yapılacak. Ev sahibine aylık 5 bin TL, kiracıya ise 2 bin TL kira desteği verilecek.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN

Ödemelerin ise Ziraat Bankası üzerinden yapılacağı belirtildi. Bankadan hesap açtırma zorunluluğunun bulunmayacağı ifade edildi. TC kimlik numaraları üzerinden vatandalar ödemelerini alabilecek.

24 BİN TL KİRA, 15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI

İkamet adresi başka olan yerlerde olan depremzedeler de ikametgahların teyidinden sonra destek ödemelerinden yararlanabilecekler. Yapılan açıklamaya göre kiralık ev yerine konteynır talebi olanlar olur ise sadece 15 bin TL taşınma yardımından yararlanabilecekler.