Eğitim

Son Dakika! Üniversiteler hibrit eğitim sistemine geçiyor! Hibrit eğitim ne demek? Dersler nasıl işlenecek?

Hibrit eğitim tanımı karışık ya da karma öğrenme olarak bilinen harmanlanmış bir öğrenme sistemini içeriyor. YÖK başkanı tarafından yapılan son dakika açıklaması doğrultusunda üniversitelerin online eğitim sürecinde hibrit eğitime de dahil edileceği söylenilmişti. Öğrenciler bu haberin ardından hibrit sistemin ne olduğunu araştırmaya başladı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Güneydoğu ve Doğu illerini derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri tüm yurtta devam ediyor. Süreçte eğitim ve öğretim faaliyetlerini düzenleyebilmek için en doğru kararın alınabilmesi için seçenekler değerlendiriliyor.

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEKTİR?

Depremin etkisi nedeni ile yüz yüze eğitim sürecinin ara verildiği dönemde uzaktan eğitimde bulunan üniversitelerin gerekli görüldüğünde hibrit sisteme geçileceği ifade edildi. Bu kararın kesinleşmesi söz konusu olursa Nisan ayı itibariyle bu seçenek değerlendirilecektir, denildi.

Hibrit eğitim tanımı en genel ifadesi ile “online eğitim” ile “yüz yüze eğitim”in harmanlanmış ve karma haline getirilmiş şeklidir.

Harmanlanmış bu öğrenme modeli geleneksel eğitim sürecini daha çok destekleyebilmek için öğrenme sürecini pekiştirecek çevrimiçi ağırlıklı eğitimin yanı sıra kurumdaki verimliliği artırabilmek adına yüz yüze verilen dersleri içeriyor.

DERSLER NASIL İŞLENECEK?

Hibrit eğitim sistemine geçildiği andan itibaren üniversite öğrencileri yarı zamanlı olarak okula gidip yarı zamanlı olarakta online olarak süreci tamamlayabilecektir. Uzaktan eğitim modeli kapsamında bir kısım dersler evden görülebilecekken bir kısmı ise üniversitelerde yüz yüze devam edecektir. Üniversitelerin açılacağı tarih ise 20 Şubat olarak belirlendi. Bahar dönemi itibari ile başlatılacaktır. Nisan başı itibariyle ise daha çok hibrit sistemin yer aldığı bir düzene geçiş yapılacaktır, denildi.