Teknoloji

Çinli üretici Honor’dan yeni mobil cihaz! Ürünün tanıtımı yapılırken, ön siparişe de açıldı!

ABD yaptırımları gölgesinde çalışmalarına devam eden Huawei’den geçtiğimiz aylar içerisinde ayrılan Honor, günümüzde artık yaptırım engeline takılmadan kullanıcılarla buluşmaya başladı. Çinli üretici bu çerçevede pazardaki payını yükseltmek adına her segmentten mobil cihaz üstünde çalışmalarını sürdürmekte. Son olarak da fiyat-performans odaklı Honor Magic 5 Lite 5 GB tanıtıma çıktı.

Yeni telefon Honor Magic 5 Lite; 6.67 inç FHD+ çözünürlüğünde, 120 Hz tazeleme hız imkanı sunan OLED panele ev sahipliği yapmakta. 10 bit renk desteğiyle ve 1920 Hz PWM karartma sunan akıllı mobil cihazda güvenlik yöntemi olarak da belirlenen parmak izi okuyucu da ekran altına konumlandırılmış durumda.

6 GB RAM VE 128 GB DEPOLAMA ALANI

Yeni çıkan cihaz Qualcomm Snapdragon 695 işlemcisinden güç almaktadır. 6 nm fabrikasyon süreciyle de yonga seti ile iki 2.2 GHz ARM Cortex- A78 (Kryo 660) ve altı olan 1.7 GHz ARM Cortex- A55 çekirdeklerine ilave olarak da Adreno 619 grafik birimine ev sahipliği yapmaktadır. Öte yandan ise 6 GB RAM ile 128 GB depolama ve Android 12 ile kullanıcıların deneyimine sunulmaktadır.

Telefonun önünde 16 Megapiksellik selfie kamerası bulunmaktadır. Arkada ise 64 Megapiksel ana, 5 Megapiksel ultra geniş açı ile 2 Megapiksel makro sensörden meydana gelen üçlü kamera kulumu da var. Bunların haricin de ise mobil cihazda 40W şarj hızlarını desteklemekte olan, 5. 100 mAh’lik bir pille satışa çıkmakta.

BİRÇOK FARKLI RENKTE SATIŞTA OLACAK

Yeni mobil cihazın fiyatı da merak edilmekte. Honor Magic 5 Lite, birkaç farklı renkleriyle müşterilerin karşısına çıkacak. Geceyarısı Siyahı, Zümrüt Yeşili ve  de Titanyum Gümüş renkleriyle raflarda yerini alıp, kullanıcılar ile buluşacak.

Mobil cihaz için ön sipariş tarihi de belli oldu. 20 Şubat 2023 tarihinde ön siparişte bulunulabilir. 6 GB RAM/ 128 GB dahili depolama için de 379 eurodan başlayan fiyatlarla müşterilerin karşısına çıkacak. Kullanıcıların deneyim sonrası yorumları ise merak edilmeye başlandı.