Gündem

Elazığ depremden etkilenen 11. afet bölgesi ilan edildi! Kimlikle gidene maddi destek başladı! Vatandaşların hesaplarına 10 bin TL aktarıldı!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 10 farklı ilde yıkıcı etkisini hissettiren depremin ardından afet bölgelerinde çalışmalar sürüyor. Depremin 11.günü itibarıyla Ak Parti grup sözcüsü Ömer Çelik’ten bu 10 ile ek yeni bir açıklama daha yapıldı. Elazığ’ın Cumhurbaşkanının talimata doğrultusunda depremden etkilenen bölge olarak 11. sırada afet bölgesi niteliğinde sayılacağını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu illerinde meydana gelen depremin ardından 11. il olarak Elazığ da afet bölgesine dahil edildi. Afet bölgelerinde OHAL ilan edildi ve burada öğrencilerin eğitim hayatına devam etmeleri için zorunluluk şartı ortadan kaldırıldı. Öte yandan bu bölgedeki vatandaşlara nakdi yardım olarak hem kira desteği hem göç ederken farklı bir ile nakil desteği de sağlanıyor.

10 BİN TL HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI!

Elazığ’ın.11 afet bölgesi ilan edilmesi sonrasında konu üzerine ilk açıklama Ömer Çelik’ten geldi. Talimat ile bu kararın verildiğini ifade eden Çelik; “Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 10 biner TL yardımların yapıldığını hesaplara aktarılmaya başlandığını” açıkladı. Hesabı olmayanlara da bir yöntem sunuluyor. Nüfus cüzdanı gösterildiğinde bu rakamdan yararlanılabiliyor.

ELAZIĞ NEDEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ?

Alınan bu kararın en büyük sebebi depremin şiddetinden Elazığı’nda etkilenmiş olmasıydı. Bunun yanı sıra bölgede yağmacılık faaliyetleri de söz konusuydu. Tüm bunlara müdahale edebilmek için bu kararın alınması gerekiyordu. Ömer Çelik özellikle yağma ile karşılaşan vatandaşlara: “Kendiniz halletmeye çalışmayın. Muhakkak ki güvenlik güçlerine haber verin” yorumunda bulundu.

Çelik konuşmasının devamında: “Son yüzyılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız. 35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.