Genel

İşsizlik ve çalışma ödeneğinin ne zaman verileceği açıklandı! Bakanlık tarafından, ödemelerin erkenden hesaplarda olması kararı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında yaralar sarılmaya devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işsizlik ve kısa çalışma ödeneğiyle alakalı olarak açıklamada bulundu. Bu ödemelerin ne zaman yatacağı ise merak konusu oldu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremle büyük yıkımlara neden oldu. Sadece Kahramanmaraş için de değil aynı zaman civar 10 ilde de oldukça büyük yıkımlara neden oldu. Deprem sonrasında bölge için yardımlar ve destekler de sürüyor.

BAKANLIK ÖDEME İÇİN TARİHİ AÇIKLADI

Bölge için pek çok bakanlık, yardım kurumları, tanınan isimler adeta seferber oldu. Bölge halkına destek için pek çok kampanya, yardım düzenlemeleri geldi. Son olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ödenecek olan işsizlik ve kısa çalışma ödeneği hakkında açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama göre depremden etkilenmiş olan şehirlerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemeleri tarihi açıklandı. Açıklanan bilgilere göre, ödemeler 15 Şubat 2023 tarihinde hesaplarda olacak.

Depremden etkilenen vatandaşlar için ödeme tarihi belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan ödemelerin, deprem bölgesindeki vatandaşlar için 15 Şubat 2023 tarihinde hesaplarda olması bekleniyor. İşsizlik ve yarım çalışma ücretleri bu tarihte vatandaşlara ödenecek.

MEMUR MAAŞLARINDAN DA ERKEN ÖDEME YAPILDI

Depremin yol açtığı hasar sebebiyle pek çok değişiklik gelmeye devam ediyor. Birçok ödeme tarihi erkene çekildi. Bölge için kolaylaştırıcı uygulamalar da hayata geçirildi. Depremin yol açtığı hasar sebebiyle de Türkiye genelinde bütün memur maaşları ile kamudaki çalışan sözleşmeli olan personel ve işçi maaşları da 11 Şubat 2023 tarihinde hesaplara yattı.

Birçok bakanlık bünyesinde bulunan ilgili ödeme için erken davrandı.. Yaşanan şiddetli depremler sonrasında, vatandaşların mağduriyetleri bu şekilde giderilmeye çalışılmakta. Bölge için pek çok yardım hem yurt içinden hem de yurt dışından gelmeye devam ediyor. Hem madden hem de manen destekler bölge halkı için seferber edildi.