EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

EYT’de kötü haber: Bugün belli oldu! Milyonlarca EYT’li..

EYT’de son dakika gelişmesi yaşandı. Herkesin bildiği ve Türkiye gündeminin en önemli olayları arasında olan Kahramanmaraş depremi 10 ilimizi birden etkilemişti. Can kaybının artmaya devam ettiği büyük facia sonrasında Meclis de çalışmalarına bir süre ara verdi. Yaşanan bu durum sebebiyle Erdoğan tarafından 1 hafta boyunca milli yas ilan edilmişti.

EYT düzenlemesinin son olarak 7 Şubat tarihinde gündeme gelmesi bekleniyordu. Ancak yapılan planlamalar sonrasında kısa süre içerisinde yasalaşması ve Resmi Gazete’de kararın yayınlanması bekleniyordu. Ancak 6 Şubat sabahında meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında milyonlarca kişiyi kapsayan EYT düzenlemesi ertelendi.

EYT’LİLERİN DURUMU ERTELENDİ

Meclisin çalışmalarına ara vermesi EYT’lilerin durumunun da ertelenmesine neden oldu. Yeni görüşmelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

EYT’NİN GÖRÜŞÜLECEĞİ YENİ TARİH BELLİ OLDU

EYT 7 Şubat tarihinde görüşülecekti. 10 ili birden etkileyen büyük Kahramanmaraş depremi sebebi ile çalışmalara bir süre ara verildi. Konuya ilişkin son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapıldı. Elitaş, yaptığı açıklamasında 7 Şubat tarihinde yapılması planlanan görüşmelerin 21 Şubat’ta yapılacağı belirtildi.

YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Yapılan açıklamaya göre EYT’nin görüşüleceği yeni tarih 21 Şubat olarak belirlendi. Düzenlemenin tekrar gündeme gelmesinden sonra Erdoğan’ın imzasına sunulması ve kısa süre içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.