Genel

PO’dan deprem bölgesine 100 milyon TL’lik dev yakıt desteği geldi!

Petrol Ofisi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayabilmek için 100 milyon TL’lik yakıt desteği yapıldığı söylendi. Petrol Ofisinin ayırdığı ek ödenek sayesinde; AFAD için 5 milyon TL’lik akaryakıt, geriye kalan kısım için 140 farklı yardım uçağının yakıtını karşılanabildi.

Deprem bölgesine yönelik arama kurtarma çalışmaları kesintisiz olarak 5. günü ile devam ederken ülkenin farklı bölgelerindeki kurum ve kuruluşlarından destekler gelmeye devam ediyor. Son olarak Petrol Ofisi 100 milyon TL’yi bulan ek kaynak hazırlayarak deprem bölgesine ulaştırdığını duyurdu. Afet bölgesinde yer alan 10 farklı istasyon için 5 milyon litrelik akaryakıt ücretsiz olarak hazırlandı.

Afet bölgelerinde 10 istasyonu kapsayan otomasyonlar kullanılarak kademeli şekilde AFAD’ın yönetiminde ücretsiz akaryakıt alınabilecek. Petrol Ofisi tarafından yapılan bu dev destek sonrasında konuyla ilgili de açıklama yapıldı:

“Ülkeyi derinden sarsan doğal afet günlerinde vatandaşlara ek katkı sunabilmek boynumuzun borcu” açıklamasında bulundu.

DESTEĞİNİ AFAD İLE BİRLİKTE SÜRDÜRÜYOR!

“Depremin ilk gününden itibaren Petrol Ofisi grubu olarak kaynaklarımızı seferber ediyor. Tüm kamu kuruluşları ile birlikte hareket ederek bölge operasyonlarımızda kesintisiz akaryakıt desteğimizi sunuyoruz” açıklamasında bulunan Petrol Ofisi tüm çalışmalarını AFAD ile birlikte sürdürdüğünü de ifade etti.

Petrol Ofisi tarafından AFAD’a yönelik yapılan duyuru sonrası 100 milyon TL’yi bulan destek sunuldu. Bununla beraber arama kurtarma çalışmalarında hayati bir önem taşıyan hem ulusal hem de uluslararası uçaklarda kesintisiz bir şekilde akaryakıt desteğinin sunulacağı da söylenildi.

DENİZ, KARA VE HAVADAN MADDİ DESTEK!

Afet bölgesine yönelik hem karadan hem havadan desteğini sunan Petrol Ofisi deniz, hava ve kara taşımacılığında kullanılacak akaryakıt için ek desteklerini sunmaya devam edeceğini de aktardı. Şu ana kadar 140 farklı yardım uçağına bir buçuk milyon litre akaryakıt tedariği sunan Petrol Ofisi, Gaziantep’teki yardım uçaklarının 24 saat boyunca sorunsuz şekilde çalışabilmesi için desteklerini sunmaya devam ediyor.