Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ziraat Bankası ve Halkbank’tan paranızı alın: Paraların hepsi iade edilecek! ATM’lerden 500 TL çekebilirsiniz

Vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Gelen son habere göre Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden para iadesinin yapılacağı açıklandı. Siz de en yakın ATM’ye giderek 500 TL paranızı çekebilirsiniz. İşte detaylar..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Kurum, yaptığı açıklamasında 74 ilde vatandaşlar paralarını iade alabilecek. Para iadesini TOKİ konutları için başvuruda bulunanlar alabilecek.

500 TL İADE SÜRECİ BAŞLADI

Bakan Murat Kurum, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden 500 TL iade edileceğini duyurdu. Artan kiralar sonrasında vatandaşlar TOKİ konutları için başvuruda bulundu. Devlet, çekilişlere başladı. Kurada hak sahibi olmayan vatandaşlar çekilişten sonra 500 TL iadesini alabilecek.

 

74 İLİN KURASI SONA ERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada 74 ilin kurasının tamamlandığıyla beraber şunları söyledi:

“Projemiz ilk günden bu zamana kadar 89 günde 74 ilin kurası bitti. 195 bin 255 evin sahipleri belli oldu. Şimdi İzmir’de yarından başlayarak 8 gün 12 bin 400 konutun kurasını çekeceğiz”

PARA İADE SÜRECİ NASIL OLACAK?

Ziraat Bankası ve Halkbank’a ödeme yaparak TOKİ başvurusunda bulunan kişiler, hak sahibi olamadıklarında paralarını geri alabilecek. Halkbank internet adresinden TOKİ için başvuruda bulunan kişiler IBAN numarasına para iadelerinin talebinde bulunabilirler.