Genel

10 bin TL deprem desteği ne zaman verilecek? Kimler, nasıl faydalanacak?

Deprem bölgesinde olan vatandaşları maddi olarak destekleyebilmek için Cumhurbaşkanı tarafından yapılan duyuru sonrası 10.000 TL deprem desteğinin detayları araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı dün deprem bölgesi olan Kahramanmaraş’a giderek yerinde incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalışmaları sonrasında ailelerin maddi olarak destekleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından görüşmelerin gerçekleştirildiği ve bu konuda depremzedelere ek bütçe ayrıldığı ifade etti.

Canlı yayında yapılan açıklamada hükümet tarafından depremde zarar gören ailelere 10.000 TL ödeme yapılacağı söylendi. Deprem destek ödemesinin ne zaman yapılacağı ve bu ödemeden kimlerin faydalanacağı araştırılmaya başlandı.

ÇADIRDA KALMAK İSTEMEYEN AİLELER OTELLERE YERLEŞİYOR!

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar maddi ve manevi olarak deprem bölgesindeki vatandaşı destekleyici konuları içeriyordu. Mersin, Antalya ve Alanya gibi illerde bulunan otellerle görüşüldüğünü ve burada zor durumda olan vatandaşların sığınabildiklerini öğrendi. “Çadırda kalmaktan memnun olmayan vatandaşlar buralardaki otellere gidip konaklayabilecektir” denildi.

“Depremde evleri zarar gören vatandaşlar yapılacak hasar tespit çalışması sonrası maddi olarak desteklenecektir”diyerek ekledi. Bunun yanı sıra depremde zarar gören vatandaşların maddi olarak toparlanma sürecinde 10.000 TL vakit desteğinden faydalanabilmesi de mümkün olacak.

10 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili: “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ek bütçe ayrıldı. Şu an için ailelere 10.000 TL ödeme yapma planı bulunuyor. Hükümet olarak zor durumda olan ailelere 10.000’er TL ulaştıracağız. Bu geçiş döneminde hedefimiz sıkıntıları hafifletmektir” dedi. Konu ile ilgili henüz ödemelerin hangi kanalla ve nasıl yapılacağına dair henüz detaylı bir açıklama yapılmadı.