Genel

Deprem bölgesine Elon Musk’tan acil destek geldi! Faciaya duyarsız kalamadı “Onay verilirse uydularımızı göndermeye hazırız”

Türkiye’de sabah saatlerinde meydana gelen ve 10 farklı ili etkileyen deprem sonrasında yardım çağrıları kayıtsız kalmıyor. Destek Azerbaycan’dan geldi. Farklı ülkelerden destek ve taziye mesajları sürerken yaşanan faciaya duyarsız kalmayan Elon Musk Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu: “Gerekirse ve onay verilirse Starlink uydularımızı deprem bölgesine yönlendirebiliriz” denildi.

Elon Musk’ın yardım çağrılarına kayıtsız kalmadığı o tweet bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşım sonrası atıldı. Elon Musk’ı bir kullanıcı: “Türkiye ve komşu ülkelerde büyük bir deprem var. İletişimde sıkıntı yaşanıyor. Starlink uydularınız ile yardım etme şansınız var mı?” denildi. Musk yapılan paylaşıma kayıtsız kalmadı:

“Şu anda Starlink için Türk hükümeti onay vermedi. Onaylanır onaylanmaz elbette ki göndereceğiz” dedi.

O TWİTTER KULLANICISI KİMDİ?

Yapılan paylaşımın ardından Twitter’daki yardım çağrısında bulunan vatandaşın kimliği de öğrenildi. O kişi YALE üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan Mehmet Emin Adin’di. Adin, Twitter hesabı üzerinden sabah saatlerinde İngilizce olarak yazdığı paylaşıma Elon Musk’ı etiketleyerek uydu desteği istedi. Deprem bölgesinde şu anda iletişime geçebilmek gittikçe zorlaşıyor. Alınan haberlere göre uydu bağlantıları yeterli gelmiyor.

Destek amaçlı bu süreçte iletişim kanallarını kullanarak yardım çağrısında bulunabilmek özellikle enkaz altındaki vatandaşlar için oldukça önemli bir konu. Yapılan paylaşım sonrası yaklaşık 15 dakika sonra Elon musk yanıt vererek; “Starlink uyduları için henüz Türkiye’de onayımız bulunmuyor. Onaylandığı anda göndereceğiz” dedi.

10 BİN RETWEET ALDI!

Öğretim üyesi Mehmet Emin Adin tarafından yapılan paylaşıma cevap veren Elon Muska onlarca kişi yorum ve beğeni yağdırdı. Endüstriyel tasarımcı mühendis teknoloji girişimcisi 51 yaşında olan milyarder Elon Musk’ın paylaşımına 80 bini aşkın beğeni 2 bini bulan yorum geldi. Bu tweet 10 bin kez retweetlendi.