EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Eski ikramiyeler tarih oluyor! Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi: Cepler parayla dolacak

2018 yılından itibaren emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili bir değişiklikler yapıldı. Her iki bayram için 1000 lira olarak ödenen tutar, 1100 liraya yükselirken o günden bu yana ikramiyelere zam bekleniyordu. Emekli bayram ikramiyelerine ise 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlerden önce zam yapılması bekleniyor. Kısa Dalga’da bir yazı kaleme alan gazeteci Mehmet Çetingüleç’ ise yeni bir zam yapılacağını iddia etti.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDEN ÖNCE

Seçimlerden önce önemli bir artışın olabileceği belirtilerek asgari ücrete, memurlara ve emeklilere ek zam yapılması, emekli ikramiyelerinin de yükselmesinin beklentiler arasında olduğu ifade edildi. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması bekleniyor ve seçimlerden önce zam yapılabileceği ifade ediliyor.

İKRAMİYELER 3 BİN TL OLACAK 

Ankara’da dolaşan bilgilere göre, hükümet 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyelerinde ve maaş zamlarında bir artışla girmeyi planladığı belirtilirken 1.100 TL olan ikramiyelerin 3 bin liraya kadar çıkabileceği bildirildi. Bu noktada ikramiyelere yüzde 280 zam yapılması bekleniyor.

YÜZDE 10 EK ZAM 

Siyasi çevrelerdeki söylentilere göre, emekli maaşlarına 2023’ün ilk yarısı için %40 zam yapılması planlanıyordu. Ancak bu oran %30 ile sınırlanırken seçimlerden önce kalan kısmın da zam olarak yansıtılması beklendiği vurgulandı.