Genel

Beklenilen kar uyarısı geldi! Türkiye soğuk havaların etkisine artık girdi!

Merakla beklenilen kış sonunda geliyor mu? Kar yağışı ne zaman olacak? Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan merak edilen soruların cevaplarını açıkladı. Pek çok bölge için soğuk hava uyarısı geldi.

Türkiye geç de olsa artık soğuk havaların etkisine girmeye başladı. Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, yarından itibaren ülkede İzlanda soğuklarının etkili olacağını söyledi. Aynı zamanda Ankara, İstanbul ve birçok bölge içinde uyarılar geldi.

Tüm ülkede kış aylarının ne zaman yaşanmaya başlanacağı merak ediliyor. Bir türlü kendini göstermeyen kar yağışı ne zaman olacak? Havaların günlerde soğumaya başlamasıyla kar yağışının ne zaman olacağı da iyice merak edilen konular arasında oldu.

İZLANDA’DAN GELEN SOĞUK HAVA DALGASI

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, şubat ayıyla beraber ülkenin soğuk havaların etkisine gireceğini söylerken, kar yağışına da işaret etti. Şubat ayının oldukça bereketli başladığını dile getiren Uzman Dilek Çalışkan, kar yağışının olacağını söyledi. Ancak olumsuz bir durum olarak İzlanda’dan gelecek soğuk havanın etkisi altında kalacağımızı ifade etti. Türkiye, İzlanda’dan gelecek olan soğuk havanın etkisinde olacak dedi.

Yapılan bir habere göre, doğuda kar yağışının etkili olacağı söylendi. Uzman Dilek Çalışkan, doğu bölgelerinde kar yağışının yer yer 100 santimetreye ulaşması bekleniyor. Doğu bölgelerde 4 gün sürecek yoğun bir kar yağışı olacak. Zaman zaman Kayseri’de meydana gelecek, Erzurum’dan Hakkari’ye kadar o bölge hatta kar kalınlığı 60-100 santimetreye kadar olması bekleniyor, açıklamasında bulundu.

ANKARA İÇİN KAR UYARISI

Öte yandan Ankara ve farklı bölgeler için de sıcaklığın düşeceği uyarısı geldi. Uzman Dilek Çalışkan, pazartesi akşamı Ankara’da Bolu ve Konya arasında kar yağışının olmasını bekliyoruz.

Ankara’ya kar gelecek. 3-8 Şubat arasında ise batı bölgelerde çok yoğun bir şekilde kar yağışı olacak. Buna Ankara, Bolu İç Ege dahil hatta İzmir’de de kar yağışının olabileceği bekleniyor. Kar yağışı fırtına tipi ile beraber olacak. Salı günü Bursa, Sakarya’nın yüksekleri ve Uludağ için yoğun kar yağışı olacak, açıklaması geldi. İstanbul içinde kar bekleniyor.