Ekonomi

Hesabınızı kontrol edin! Emekli Memur maaş farkı hesaplara bugün yatacak!

Uzun süredir beklenen maaş farkı artık hesaba yatıyor. 27 Ocak itibariyle memur emeklisi, malulen emekli, vazife malulü ile dul ve yetim aylıklarının farkı ödenmeye başlanıyor.

Memur emeklisi, malulen emekli, vazife malulü ya da dul yetim aylığı için yapılacak ödemeler 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle oluşan maaş farkı ile 15 Ocak tarihinden itibaren geçerli olan ek gösterge farkı hesaplara yatıyor.

Hesaplara yatırılacak zam farkını almak isteyen vatandaşların bağlı bulunduğu banka aracılığı ile ödeme alabilmesi ya da PTT şubelerine giderek yatırılan tutarı alabilmesi mümkündür.

3 AYDA 1 MAAŞ ALANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Her ay düzenli olarak aylık alanlar ile 3 ayda bir aylık alanların ödemeleri farklı zamanlarda yapılıyor. Her ay düzenli olarak ödeme alanlar Ocak ayı dahil olmak üzere 1 aylık tutarı hesabında bulabilecek. 3 aylık alanlar ise 3 farklı gruba ayrılarak maaş farkını hesabında bulabilecek.

3 aylık halinde alanlar için Kasım, Aralık ve Ocak dönemlerini kapsayarak bir aylık tutar karşılığında fark hesaba yatırılacak.

Aralık, Ocak, Şubat dönemlerinde aylık alanlar için 2 aylık tutar karşılığında fark hesaba yatırılacak.

Ocak, Şubat ve Mart dönemlerinde aylık alanlar için 3 aylık tutar karşılığında fark hesaba yatırılacaktır.

MALULEN EMEKLİYE NE KADAR ÖDENECEK?

Maluliyet derecesine göre, maluliyet göstergesi oranı üzerinden ödenecek olan tutarlarda netleşti. 2 milyon 384.079 kişi için ek gösterge farkı dahil edilerek 7,8 milyar TL hesapları yatırılıyor.

Malulen emekli olanlar 1. derece ile 6. derece arasında değerlendirilerek ödemelerine kavuşabilecek. 1. dereceden maluliyete sahip olanlara 17.347,36 TL; 6. dereceden maluliyete sahip olanlara ise 9541,05 TL ödeniyor.