EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Bir tane bile altınınız varsa hemen bakın: Sakın satmayın! Altın yıl ortasında o rakama uçacak

Altın fiyatları yükselişine hız kesmeden devam ederken, vatandaşlar analizleri ve rakamları yakından takip ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ederken araştırmalar başladı. Konuya ilişkin ünlü ekonomist Zafer Ergezen uyardı. Altının yıl ortasında ulaşacağı rakam herkesi şoke edecek.

Yeni yılın gelmesi ile birlikte altın fiyatları vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yerini aldı. Ons altın 1900 dolar seviyesine çıkarken, gram altın da dalgalı seyrine devam etti. Vatandaşlar durum bu şekildeyken altının alınıp alınmayacağını merak etmeye başladı. Elinizde bir tane bile altın varsa mutlaka bu haberi okumadan geçmeyin.

YATIRIMCILARI UYARDI

Ünlü ekonomist Zafer Ergezen, yatırımcıları uyararak alım fırsatını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ergezen şunları söyledi:

“REKORA KOŞMAYA DEVAM EDECEK”

“Alım seviyesini takip edin Ons altında gerçek yükselişi asıl yılın 2. döneminde göreceğiz. Faiz indirimlerinin konuşulmaya başladığı ve tartışıldığı dönemde rekora ulaşılacaktır”

“DÜŞÜŞ YERİNİ YÜKSELİŞE BIRAKTI”

“Özellikle geçtiğimiz yıla oranla bu yılın altın yatırımcıları tarafından parlak bir döneme girildiği ifade ediliyor. Merkez Bankası’nın beklenmeyen faiz artırımı Ons altını baskılamıştı. Özellikle geçtiğimiz yıl başlangıcında Rusya ve Ukrayna’nın savaş süreci faiz artırımı ile birleşerek düşüş trendini tetikledi.

Bu trend bozuluyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayı itibariyle Merkez Bankası politikasında değişiklik yaşandı. FED faiz artırımında “hızı yavaşlatacağım” dedikten sonra süreç daha da başkalaştı. Bu yıl için faiz artırımının duraklama noktasına geleceğinin söylenmesi yeni yıl girişinde Ons altındaki hızlı yükselişi ve rekor seviyeleri tetikledi. Ons 1.620 seviyelerinde iken bir anda 1.800 seviyelerine kadar ulaştı”