Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Memur ve emekliler merakla bekliyordu: İşte maaş farkı ödemeleri tarihi! O tarihte hesaplara yatırılacak

Milyonlarca memur ve emekli, zam farklarının ne zaman yatırılacağını merak ediyordu. Memur maaş farkı ödemeleri için araştırmalar ocak ayının son dönemlerinde daha da artmaya başladı. Memurlar 15 Ocak tarihinde maaş zamlarının yüzde 16,48’lik kısımlarını aldı. Diğer 13,52’lik kısmın ise daha sonra hesaplara aktarılacağı belirtildi. Bunun üzerine memur ve emekliler maaş farkını ne zaman alacağını merak etmeye başladı.

Memur ve emekliler maaş farklarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Ocak ayında maaşlara zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında maaşlara yüzde 30 civarında zam yapıldığını belirtmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşlarını 2 parça halinde alabileceklerini ifade ederek ödeme tarihleri hakkında bilgi verdi.

MAAŞ FARKLARININ YATIRILMA TARİHİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Elitaş, 13 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Pazar günü yansımış olacaktı. Geçen hafta geçirebilseydik, cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15’inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur”

ZAM ORANINI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30’a yükseldiğini, en düşük emekli maaşının ise 5 bin 500 lira olduğunu duyurmuştu.