Genel

Kar yağışı başlıyor: Günü resmen belli oldu! Lapa lapa yağacak, her yer beyaza gömülecek

Türkiye en kurak kış ayını geçiriyor. Kar yağışının ne zaman başlayacağını merak edenler için flaş bir açıklama yapıldı. Havalar resmen bir anda buz kesecek. Ocak ayının gelmesine rağmen bazı illerde kar yağışı hiç başlamadı bile. Kar ne zaman yağacak? Hangi illerde kar bekleniyor? Günü resmen belli oldu! Lapa lapa yağacak! Her yer beyaza gömülecek

Kar yağışına ilişkin Meteoroloji uzmanları tarafından peş peşe açıklamalar geliyor. Havaların soğuması ile birlikte merak edilen tahminler de duyurulmaya başlandı.

HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK? KAR NE ZAMAN GELECEK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuna ilişkin açıklama yaptı. CNN TÜRK’e konuşan Prof. Dr. Şen, şu açıklamalarda bulundu:

“Kışın tam ortası olmasına rağmen güzel bir hava var. Bugüne bakacak olursak İstanbul’da bugün öğleden sonra Avrupa yakasında yağmur başlayacak. Sıcaklık düşüşü yaşanmayacak.

Yarın da bu sıcaklık devam edecek. Akşam ve gece yağmur tüm İstanbul’da görülecek. Kütahya, Uşak, Antalya’nın batısında da yağmur görülecek. Muğla, Balıkesir’de yağmur öğleden sonra başlıyor. Ancak yarından sonra yine yağış yok. Pazar günü biraz hafif yağış yağabilir.

Lodos etkisini bugün itibariyle kaybediyor, bir tek Güney Ege’de yarına kadar lodos devam edecek. Gelecek haftanın sonuna kadar bu hava sıcaklığı ve kuraklık devam edecek.

KAR GELİYOR

Önümüzdeki hafta cuma günü itibariyle bir soğuk hava geliyor. Anadolu’da kar yağışı yapabilir. Ama Marmara’da İstanbul’da kar yağışı görünmüyor. Marmara’da kar yağışı olma olasılığı 30-31 Ocak, 1-2 Şubat gibi görünüyor. 10 gün sonraki ihtimal üzerine çok durmamak lazım. Tarih yaklaştıkça tekrardan haritaya bakmak lazım. Kar yağışı demek sıcaklıkların 5 derecenin altına düşmesi demektir. Ay sonu Türkiye’nin büyük bir bölümü 15-16 derecenin altına düşecektir”