Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

1.500 TL yakacak yardımı yapılıyor: İlk ödemeler başladı! Yakacak yardımı başvuruları nasıl yapılacak?

Devlet, özellikle kış aylarında vatandaşların çeşitli giderlerini karşılamak için destek veriyor. Ancak bunun dışında da bazı belediyeler vatandaşlara yakacak yardımı yapıyor. Kış aylarının artık resmen etkisini gösterdiği bu günlerde ısınma ödemelerinin başladığı açıklandı. İlk olarak Ankara’nın başlattığı kış yardımına bir il daha katıldı.

Gelen son habere göre Sivas Belediyesi yakacak yardımı için resmi bir açıklama yaptı. Belediye, yapmış olduğu açıklamasında 1.500 TL’lik nakit ısınma desteğinin 500 TL’lik olan kısmının ilgili kişilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

500 TL’LİK İLK ÖDEMELER YAPILDI

Konuya ilişkin yapılan paylaşımda ”Soğuk kış aylarında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin yakacak giderine destek olmak amacıyla yapacağımız 1.500 TL nakit yardımın 500 TL olan ilk ödemesi banka hesaplarına yatırılmıştır” ifadeleri yer aldı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Belediye resmi web sayfası üzerinden yaptığı açıklamasında başvurulara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Belediyemiz kış aylarının yaklaşmasıyla ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Hayat Ağacı Derneği, ailelere nakit yakacak desteği sağlayacak. Aylık geliri 5 bin 500 lira ve altında olan ihtiyaç sahibi bütün ailelerin faydalanabileceği yardım için müracaatlar Belediyemizin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular 30 Kasım Çarşamba günü mesai bitiminde ise son bulacak”