EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Zamlı ödemeler hesaplara yatırıldı: Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Bu ay o ödemeler zamlı yatırıldı

İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamasında Ocak 2023 SED ödemelerinin zamlı bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Bu kapsamda toplam da 434.039.508,44 TL yatırıldı. İşte detaylar..

HESAPLARA YATIRILDI

Merakla beklenen zamlı SED ödemeleri ilgili kişilerin hesaplarına yatırıldı. Aile Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı zamlı SED ödemelerinin detaylarını duyurdu. Her yıl ocak ve temmuz ayında ödemelerin yapıldığını ifade eden Yanık, şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 434.039.508,44 TL yatırdık. Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planlıyoruz”

SED ÖDEMESİNİN HEDEFLERİ

Bakan Yanık, sözlerine şu şekilde devam etti:

“SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin bütünlüğünü korumayı, ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşarak farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarını önemsiyoruz. SED ile aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. SED sadece maddi destekten ibaret değil. SED kapsamındaki çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. Onlar için farklı etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini, kültürel yönden gelişmelerini destekliyoruz”