Sağlık

Sinsi hastalığın tedavisinde çığır açacak gelişme yaşandı! Türk Hekimleri tek çareyi açıkladı!

Hayatı olumsuz etkileyen sinsi hastalıklardan biri tiroid hastalığıdır. İnsanların kilo almasına ani bir şekilde kilo kaybetmesine kilosunu hiç verememesine ya da saçının dökülmesine, vücut organlarında erken dönemde yaşlanmaya kadar pek çok olumsuzluğa sebep olabiliyor.

Tiroid hastalığı insanların omurga ve eklem bölgelerinde hızlı yaşlanmayı da tetikliyor. Yapılan incelemeler 60 yaşından sonra görülen omurga yaşlanmasının tiroid hastası olan kişilerde 40’lı yaşlardan sonra görülmeye başlandığını farkettirdi. Dünya üzerinde yapılan çalışmalar uluslararası anlamda Türk hekimlerinin keşfettiği yeni bir detay ile çok konuşulacak bir döneme giriş yapacak.

UZMANLAR BİR ARAYA GELEREK 350 HASTAYI İNCELEDİ!

Tiroid hastaları için en sık görülen hastalık endokrin adı verilen özellikle boynun ön kısmındaki tiroid bezlerinde fazla çalışmadan kaynaklı hormonal bir hastalıktır. Tedavi edilmediği anda gündelik hayatı olumsuz olarak etkiliyor. İleri boyutta ciddi hastalıklara sebep olabiliyor.

Konu üzerine Türk hekimleri 350 farklı hasta üzerinde inceleme başlattı ve hiç kimsenin fark etmediği bir detay ortaya kondu. Omurga yaşlanması ya da omurganın bozulmasının aslında erken yaşlarda tiroidden kaynaklı olduğu fark edildi. Doçent Doktor Murat Şakir Ekşi, Beyin cerrahi kliniği operatörü Gürkan Berikol, Fizik tedavi doktoru Ece Özcan, Tıp fakültesi iç hastalıklar Doçent Doktor Müjdat Kara bir araya geldi ve çalışmasını ortaya koydu.

TİROİD HASTALIĞININ ETKİLERİ NELERDİR?

Pek çok kişi farkında değil fakat şiddetle ağrıyan fakat teşhisi konulamayan bel ağrıları, omurgada görülen yaşlanma belirtileri tamamen tiroid hastalığından kaynaklanıyor. Kırklı yaşlardan itibaren daha çok ortaya çıkıyor. Omurgada hasar üst bel bölgesinde daha çok fark ediliyor. Burada cerrahlar uyarıyor. Zamanında önlem alınması gerekli. Üst bel bölgesindeki ağrılar akla gelmeyecek bir şekilde aslında tiroid hastalığının işaretidir.

Tiroid özellikle ülkemizde yaygın hastalıklar arasında yer alıyor. En çok Karadeniz bölgesi’nde ilginç bir şekilde fark ediliyor ve kırklı yaşlardan sonra etkisini gösteriyor. Fonksiyonel bozukluk, metabolik anlamda sindirim problemleri, omurganın dejenere olması, 60 yaşında başlayan omurga yaşlanmasının kırklı yaşlarda kendini hissettirmesi gibi farklı faktörler kendini gösteriyor.