EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Asgari ücretliye güzel haber: Maaşlara ek ödeme müjdesi geldi! İşte detaylar

Yeni yıl için asgari ücrete ciddi bir oranda zam yapılmıştı. Bununla birlikte asgari ücretle çalışanlara güzel bir haber daha geldi. Gelen son habere göre çalışanlara 1.000 TL’lik ek ödeme yapılacağı belirtildi. Asgari ücret zammından sonra bin TL’lik ödeme gelişmesi herkesi heyecanlandırdı. İşte detaylar..

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bin TL’lik ödemenin detayları belli oldu. İşverenler Haziran ayına kadar 1.000 TL ısınma yardımı olarak maaşların dışında ödeme yapacaklar. Bununla birlikte 8.500 TL alacak olan asgari ücretliler Haziran ayına kadar 1.000 TL ek ile 9 bin 500 TL ödeme alabilecek. Peki, şartlar neler?

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

10 milyondan fazla çalışanı yakından ilgilendiren ek ödeme müjdesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ücretli çalışanlara 1.000 TL’ye kadar ısınma ücreti verilecek.

ÖDEMELERİ İŞVERENLER YAPACAK

Ancak ne yazık ki her ücretli çalışan bu ödemelerden yararlanamayacak. Çünkü ödemeleri verme takdiri işverenler tarafından belirlenecek. Maaşa ek olarak verilecek bu ödeme nakit ya da IBAN olarak çalışanlara verilecek. Maaşın dışında verilecek olan ödeme, maaşın içinde verilmiş sayılmayacak.

Haziran ayına kadar vergi ve SGK muaf olarak yapılacak olan 1000 TL’lik ısınma yardımında milyonlarca vatandaş tarafından harekete geçildi.