Editörün SeçtikleriGenel

Okulların tatil olmasına sayılı günler kala güzel haber geldi: Veli ve öğrencilere müjde! Öğrencilere güzel haber

Okulların yarıyıl tatiline girmesine çok az bir zaman kaldı. Okulların tatil olması heyecanla bekleyen veli ve öğrencilere güzel haber geldi. Öğrenciler uzun bir süredir sömestr tatili ne zaman başlayacak? Sorusuna cevap arıyor. MEB yılın ilk günlerinde tatil takvimi ile tatil günlerini öğrencilere duyurmuştu.

19 milyon öğrencinin heyecanla beklediği tatil günlerinin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Tatile yaklaşan öğrenciler için veliler de araştırmalarına hız kazandı. Sömestr tatilini planlı bir şekilde geçirmek isteyenlere güzel haber geldi. Hem velilerin hem de öğrencilerin yüzünü güldürecek haber geldi.

HABER GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre Uludağ 16 Ocak tarihinde kar altında kalacak. Sömestr tatilinde karın keyfini çıkarmak isteyen veliler şimdiden tatil araştırmalarına hız kazandırdı.

2 hafta sonra sömestr tatilinin başlayacağına dikkat çeken otel sahipleri, “Tüm Türkiye’ye yeni yeni kış geldi, kar geldi. Maalesef bugünlerde bu ayda geldi kar. Mutluyuz tabii. Kayakseverler, kış tatilini özleyenler bekliyorduk karı. Takip ediyorduk. Hemen sömestir başlayacak, 20’si sömestr. Rezervasyonlarımızda iptal söz konusu değil. Bu dönemde kar geleceği belliydi, takip ediliyordu. Doluluklar da zaten artacak. Beyaz cennet burası, karla güzel, sevinçliyiz. Telefonlarımız susmuyor şu anda. Hem sömestr, hem diğer günler ve hafta sonları için talep güzel.”

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

MEB’in yayımladığı takvime göre sömestr tatili 23 Ocak tarihinde başlayacak ve 3 Şubat tarihinde sona erecek. Öğrenciler haziranda okullar kapanmada 17-20 Nisan tarihleri arasında da bir ara tatil daha yapacak.