Ekpss

2016 Senesi EKPSS Takvimi Yayımlandı

Engelli Kamu Personelini Seçme Sınavı (EKPSS) Engelli vatandaşların Devlet memurluğuna alınmalarının hakkında yönetmelik uyarı kapsamında EKPSS 2016 senesinin sınavı 24 Nisan 2016 tarihi içerisinde 81 İlin Merkezinde gerçekleştirilecek.

Sınava girecek olan adaylar için başvurunun süresi 23 Şubat 2016 tarihi içerisinde başlayacak  9 Mart 2016 tarihi içinde de sona ermiş olacak.

Kuraya ise, ilkokul ile birlikte ortaokul ve ilköğretim ile beraber özel eğitim iş uygulaması merkezi veyahut okulu mezunu durumunda olan ya da EKPSS’nin geçerlik zamanı içinde mezun olabilecek halde olan engelli adaylar başvuru yapabilecekler.

Bu adaylar ise sınava girmeyecek, yalnızca kuraya katılmak amacı ile başvuru yapacaklardır. Yalnızca kuraya katılmak amacı ile başvuru yapacak adaylar içinde başvuru zamanı 3 ila 16 Mayıs tarihleri içerisinde gerçekleştirilecektir.

Adaylar ayrıca, ÖSYM Başvurusu Merkezlerine sınav başvurularını yapmak amacı ile gitmeden önce engellilik durumlarını ve de sınıflandırılmasını kesin bir şekilde belgelendirmeleri gerekiyor. Bunun amacı ile, Aile ve de Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvuru yapıp engel grubunu belirtir onayına sahip Ön Kabul ve de Taahhüt Beyanı belgesini yukarıda belirtilmekte olan süreler içerisinde almaları gerekiyor. Ön Kabul ve de Taahhüt Beyanı belgesi yanında bulunmamakta olan adayların ÖSYM merkezlerin tarafından başvuruları hiç bir şekilde alınmayacaktır.